Прокуратура закрила справу щодо загибелі колишнього бійця

Прокуратура закрила справу щодо загибелі колишнього бійця "Торнадо"

Укрінформ
Правоохоронці не перевищували своїх повноважень під час затримання на Луганщині колишнього бійця роти "Торнадо", який загинув від вогнепального поранення в живіт при спробі втекти від співробітників міліції.

На основі такого висновку військова прокуратура прийняла рішення цю справу закрити, заявив на брифінгу заступник генерального прокурора України - головний військовий прокурор Анатолій Матіос, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Процесуальне рішення про відсутність складу злочину прийнято", - сказав він.

За словами Матіоса, працівники міліції, які були задіяні до затримання розшукуваного за скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів колишнього співробітника роти "Торнадо" з позивним "Товстий", не перевищили свої повноваження, діяли відповідно до тих умов і обставин, які склалися.

"Застосування ними зброї було здійснено правомірно", - запевнив він.

Крім того, Матіос підкреслив, що застосування зброї було здійснено "не з ураження для смертельного наслідку". Він наголосив, що при затриманні правоохоронці спочатку поранили колишнього бійця "Торнадо" в руку та ногу. Але коли він намагався кинути гранату у працівників міліції, при спробі вистрибнути з вікна, отримав смертельне поранення в живіт.

Прокурор зазначив, що право вибору здатись українському правосуддю у загиблого було.

Нагадаємо, 7 жовтня 2015 року, на Луганщині під час спроби затримання правоохоронцями загинув боєць роти "Торнадо" на прізвисько "Товстий", якого підозрювали у злочинах проти цивільного населення на Донбасі. За даними прокуратури, загиблий чинив опір міліції у місті Привалля - "вистрелив у міліціонерів обойму з пістолета Макарова і намагався кинути гранату".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-