Ректору-хабарнику присудили штраф - у половину хабаря

Ректору-хабарнику присудили штраф - у половину хабаря

Укрінформ
Штрафом у 25,5 тисячі гривень відбувся колишній ректор Львівської державної фінансової академії Петро Буряк, якого правоохоронці затримали при отриманні хабара у розмірі 2 тисячі доларів США.

«Подяку» керівник вишу вимагав і отримав за працевлаштування у згаданому навчальному закладі.

Про це кореспондент Укрінформу дізналась в обласній прокуратурі.

«Ректора визнали винним за ч.1 ст. 368 Кримінального кодексу (хабарництво). Таке рішення Галицького районного суду підтвердив Апеляційний суд Львівської області. За його постановою Петра Буряка зобов`язано сплатити штраф у сумі 25,5 тисячі гривень. Також суд зняв арешт з майна ректора (будинок, квартира) і вирішив повернути йому заставу за звільнення з-під арешту в розмірі 97 тисяч гривень»,- зазначив представник обвинувачення.

Як повідомлялось, у березні цього року під час отримання хабара в сумі 2 тисячі доларів США співробітники міліції затримали ректора Львівської державної фінансової академії Петра Буряка. Ці гроші ректор вимагав та отримав від кандидатки на посаду у виші. Під час проведення санкціонованого обшуку в його кабінеті виявили 14 тисяч доларів США, а також записи про отримання грошей. Удома в Буряка виявили 22 тисячі доларів, 57 тисяч євро, 1,5 тисячі фунтів стерлінгів і 40 тисяч гривень. Крім цього, у нього було вилучено 5 кг золота. Ректор зазначав що ці кошти він та його родина збирали йому на операцію за кордоном.

У березні Галицький районний суд Львова заарештував Буряка і призначив заставу в розмірі 97 тис. гривень. Після сплати застави він вийшов з-під арешту. Відразу ж після затримання колектив обрав Буряка ректором ВНЗ. Проте він подав заяву на звільнення і вийшов на пенсію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-