Смерть

Смерть "жертви Савченко" суд розбирав за документами. Свідки не ризикнули приїхати

Укрінформ
У Донецькому міськсуді в Ростовській області триває слухання справи народного депутата України Надії Савченко. Сьогодні мали заслухати медиків луганської лікарні - свідків обвинувачення, однак на початку засідання було оголошено про їхню відмову приїхати в суд, і прокурори зачитують дані ними в ході слідства свідчення.

Про це пише в Твіттері адвокат українки Микола Полозов.

"У зв'язку з тим, що частина свідків (лікарі з лікарні Луганська) не бажають приїжджати до суду, прокурори збираються оголосити їхні свідчення", - зазначив він.

На думку захисника, луганських лікарів "не пустили на суд Савченко суто з однієї причини: щоб захист не ставила питання про кількість поранених і вбитих бойовиків".

Зокрема, оголошені свідчення медиків, які надавали допомогу пораненому журналісту Ігорю Корнелюк, у вбивстві якого звинувачують Савченко. Зокрема, це завідувач відділення "швидкої" 7-ї лікарні Луганська Гребенюк, старша медсестра Статешна, лікар невідкладної медицини кардіологічного профілю Волков, зав.хірургічним відділенням Торба, лікар-анестезіолог Бурмістрова, яка констатувала смерть журналіста.

Крім того, були зачитані свідчення двох водіїв батальйону бойовиків "Зоря" - Нікішина, який відвозив в лікарню пораненого Корнелюка, і Вернидуба, що відвозив у морг фрагменти тіла журналіста Антона Волошина, у вбивстві якого також звинувачують українку.

Нагадаємо, за версією російського слідства, Надія Савченко, беручи участь у бойових діях на сході України у складі батальйону «Айдар», визначила координати групи журналістів і передала їх українським силовикам. Надалі з використанням саме цих координат був проведений мінометний обстріл, внаслідок якого загинули Волошин і Корнелюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-