Уряд відкрив понад 300 реєстрів та наборів даних

Уряд відкрив понад 300 реєстрів та наборів даних

Укрінформ
Уряд ухвалив постанову про відкриті дані, зокрема, відкривається доступ до 300 реєстрів та наборів даних.

Про це інформує Урядовий портал.

"Сьогодні уряд прийняв постанову та порядок про відкриття переліку, що складається з-понад 300 першочергових наборів даних, багато з яких є повноцінними реєстрами. Цей перелік буде регулярно доповнюватися новими наборами даних, виходячи з суспільного попиту та ініціативи державних органів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначив радник Прем'єр-міністра з питань відкритих даних Денис Гурський, державна машина збирає дуже багато інформації: "Всі ці дані є власністю не уряду, не Верховної Ради, а народу України. Настав час їх відкрити на користь сучасному інтернетизованому українському суспільству". 

Найближчим часом реєстри будуть розміщені на Національному порталі відкритих даних.

Як приклад того, що можна буде знайти на порталі, в Кабміні називають нормативно-правову базу України, реєстр юросіб та ФОП, реєстр адміністративно-територіального устрою, реєстр патентів України, реєстр медичних засобів та цін на медичні засоби, фінансові плани держпідприємств, єдиний реєстр спортивних споруд, кадастр родовищ і проявів корисних копалин України тощо.

"Крім того, величезна кількість електронних сервісів на основі відкритих даних має з'явитися найближчим часом. Відсьогодні уряд буде всіляко підтримувати ІТ-проекти на основі відкритих даних, які спрямовані на українських громадян та український бізнес", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, відповідно до закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо доступу до публічної інформації у формі відкритих даних" Кабінет міністрів має визначити перелік наборів даних, що підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-