Міноборони: Іловайський котел показав терористичну сутність РФ

Міноборони: Іловайський котел показав терористичну сутність РФ

Укрінформ
Незважаючи на несприятливу обстановку, українські вояки скували значні сили супротивника й не допустили просування незаконних збройних формувань в глибину української території.

Таких висновків дійшло Міноборони у своєму Аналізі бойових дій в районі Іловайська після вторгнення російських військ 24-29 серпня 2014 року.

В ході боїв українські підрозділи нанесли значних втрат противнику, зауважується у викладеному на сайті Міноборони документі. Також були отримані та задокументовані беззаперечні докази вторгнення збройних сил Російської Федерації на територію України, що призвело до посилення санкціїй Європейського Союзу, США, Канади, Японії та інших країн проти Росії.

Злочинний розстріл колон українських військ, які виходили з Іловайська, яскраво продемонстрував терористичну сутність Російської Федерації, що стало уроком на майбутнє, підкреслюють автори дослідження.

А недоліки взаємодії добровольчих загонів з підрозділами ЗСУ дали підстави для початку процесу їх входження до складу Збройних Сил, Національної гвардії або перетворення на спеціальні батальйони Міністерства внутрішніх справ України. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-