Капітана

Капітана "Іволги" затримали. Судно піднімуть без дозволу власника

Укрінформ
Капітана натонулого на Одещині судна «Іволга» затримано, з ним проводяться слідчі дії.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

«Власники сьогодні є на місці. Капітан сьогодні затриманий і знаходиться поки що під арештом. З ним проводяться слідчі дії. Також всі ті винні, які не дотримувалися всіх інструкцій, будуть покарані», - сказав Зубко.

За його словами, урядова комісія з розслідування трагедії на Одещині прийняла рішення, не очікуючи дозволу власника, підняти судно.

«Зараз прийнято рішення комісії не очікуючи дозволу власника судна, яке знаходиться зараз за півтора кілометра від берега, підняти і транспортувати його до берега і пересвідчитись ще раз, чи та кількість людей, яка є зі слів капітана була на борту, є справді такою. Ми сьогодні не впевнені, чи ніхто там в судні не залишився», - сказав Зубко.

За його словами, пошукова операція триватиме.

«Пошукова операція продовжується і буде остаточно завершена після того, як судно буде доставлено і відбуксоване до берега», - зауважив урядовець.

Нагадаємо, 17 жовтня прогулянкове судно "Іволга" вийшло з приватної бази для прогулянки в акваторії Чорного моря в районі міста Білгород-Дністровський. Під час повернення на базу судно перевернулося. 14 осіб загинули, 20 наразі госпіталізовані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-