Змінити фінансування медицини можна тільки після повного аудиту - Радуцький

Змінити фінансування медицини можна тільки після повного аудиту - Радуцький

Укрінформ
На розвиток медичних закладів Києва виділено 150 млн грн. і 26 млн грн - на сучасне обладнання.

Про це під час виступу на Українському форумі з охорони здоров'я 2015 сказав заступник Київського міського голови Михайло Радуцький, повідомляє прес-служба КМДА.

"Міська влада знайшла можливість виділити 150 млн грн на реконструкцію медичних закладів і 26 млн грн на сучасне обладнання",- сказав Радуцький.

Як зазначив заступник мера столиці, проводити зміни в системі фінансування медичної галузі потрібно тільки після комплексного аудиту в галузі охорони здоров'я - як в столиці, так і загалом по країні.

"Для початку необхідно провести базовий аудит у галузі охорони здоров’я для того, щоб зрозуміти, які будівлі, території та обладнання ми маємо. Крім того, варто провести аудит протоколів, що дасть можливість побачити, які ми маємо стандарти якості і чи відповідають вони сьогоднішнім реаліям", - сказав Радуцький.

За його словами, основною зміною, яка має бути ухвалена на всіх рівнях влади, повинна стати європейська практика закупівлі медичної послуги, а не витратних матеріалів. І тільки після цього, на думку Радуцького, можливе впровадження страхової медицини.

Фото з сайту КМДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-