У Росії проводять зачистку українського руху - активіст Гіржов

У Росії проводять зачистку українського руху - активіст Гіржов

Укрінформ
Співголову громадської організації "Українці Москви", журналіста і політолога Віктора Гіржова минулої ночі зняли з поїзда на пункті "Брянськ-Орловський", не пояснивши причин, оскільки інформація ФСБ засекречена.

Про це він розповів кореспонденту Укрінформу.

"Зі мною було ще двоє. До них просто були претензії від міграційної служби. А в мене серйозна претензія, хоча незрозуміло яка. Чи до мене особисто, чи це пов'язано з роботою в громадських організаціях", - сказав Гіржов, додавши: "Нічого не пояснили. Вони й самі не знали. Справа в тому, що ці повідомлення ФСБ такі, знаєте, таємні".

Водночас активіст зазначив, що представники прикордонної служби поводилися коректно: "Прикордонники поводились досить чемно. Навіть сходили за продуктами в магазин. Три зміни ми просиділи у тій кімнаті".

Гіржов також повідомив, що наразі вивченням справи займається юрист і очільник регіональної української організації в Омську Сергій Винник.

За словами активіста, ситуація відрізняється тим, що необхідно всі запити відправляти через МЗС та посольство України у Москві, оскільки інших важелів впливу немає.

"Це продовження ряду тих заходів, які проводить російська влада щодо української діаспори. Треба зробити висновок, що йде зачистка українського руху. Двічі мені відмовили в реєстрації "Українського конгресу Росії", - додав він.

Повну версію інтерв'ю з Віктором Гіржовим читайте у п'ятницю на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-