Україна опублікувала свої результати розслідування падіння Боїнга

Україна опублікувала свої результати розслідування падіння Боїнга

Укрінформ
Україна надала свій звіт про технічне розслідування катастрофи «Боїнга» над Донбасом влітку 2014 року.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив віце-прем'єр-міністр України, глава Міжвідомчої комісії з розслідування причин катастрофи Геннадій Зубко.

«Опублікування звіту про причини падіння літака Боїнг-777-200 авіакомпанії «Малазійські авіалінії» - перший крок до притягнення до відповідальності всіх винних у трагедії», - йдеться у його повідомленні.

Згідно зі звітом, ракета «Бук-1», що збила літак Boeing 777 авіакомпанії «Малазійські авіалінії» 17 липня 2014 року в небі над Донецькою областю (рейс МН17), була випущена з підконтрольного проросійським бойовикам Сніжного (Донецька область).

В свою чергу, в РФ наполягають, що запуск відбувся з села Зарощинське, яке начебто було тоді під контролем українських військ, однак воно у визначену голландцями зону не потрапляє.

Нагадаємо: авіалайнер Boeing 777 авіакомпанії «Малайзійські авіалінії» рейсу MH17 із Амстердама до Куала-Лумпура був збитий у небі над підконтрольною бойовикам частиною Донбасу 17 липня 2014 року. Загинули всі 298 людей, які перебували на борту. Близько двох третин із них були громадяни Нідерландів, і Україна передала розслідування цій державі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-