МОЗ готує новий позов проти компанії, яка не поставила ліки від ВІЛ/СНІД

МОЗ готує новий позов проти компанії, яка не поставила ліки від ВІЛ/СНІД

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я готує новий позов проти ТОВ «Фіоліс Трейд ЛТД», яке є наступником  ТОВ «Вектор Фарма», за зрив поставок 100-відсотково оплачених ліків для хворих на ВІЛ/СНІД.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу у вівторок заявила перший заступник міністра охорони здоров'я України Олександра Павленко.

"Поставок ліків немає, і з ними (ТОВ «Фіоліс Трейд ЛТД». - Ред.) знову велика проблема. 26 жовтня у нас спливає позовно-претензійний термін, після цього ми будемо подавати позовну заяву до суду, тому що часу на доброчесні очікування вже не залишилося ", - сказала вона.

Павленко повідомила, що з метою захисту інтересів пацієнтів на час з'ясування через суд стосунків з  недобросовісною компанією міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі ініціював переговори з Глобальним фондом.

"Уже є домовленість, що вони оцінять, в який спосіб зможуть перекрити потребу в ліках для українських хворих", - повідомила перший заступник міністра.

Вона уточнила, що індійську компанію-виробника ліків проти ВІЛ/СНІД міністерство "нікуди не відпускає", тому що зацікавлене в подальшій співпраці з ним.

За словами Павленко, наразі через Глобальний фонд  "іде пропозиція заплатити, а щодо поставок ліків в Україну ми тримаємо на контролі саме індійського виробника".

У грудні минулого року ТОВ «Вектор Фарма», яке віднедавна перейменувалось у «Фіоліс Трейд ЛТД», отримало замовлення МОЗ на антиретровірусні препарати на 52,65 млн грн. За товар було здійснено 100% передоплату, а ліки мали бути поставлені до 21 червня цього року.

У березні 2015 р. «Вектор Фарма» звернулася до Міністерства охорони здоров’я з пропозицією укласти додаткову угоду і збільшити вартість товару до 62,86 млн грн у зв'язку з тим, що через зростання курсу долара і обмеженням НБУ операцій на валютному ринку не могла придбати долари для розрахунків із виробником медпрепаратів. Однак МОЗ на це не погодилося, і «Вектор Фарма» подала на відомство в суд.

Після подачі судового позову «Вектор Фарма» змінила назву на «Фіоліс Трейд ЛТД».

Суд відмовив у позові «Фіоліс Трейд ЛТД» («Вектор Фарма»), звернувши увагу на те, що фірма звернулася до замовника з пропозицією перегляду ціни вже після повної передоплати товару.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-