Лигачова і Коломойський не поділили бренду

Лигачова і Коломойський не поділили бренду

Укрінформ
Засновник і шеф-редактор «Телекритики» Наталія Лигачова разом зі своєю командою залишає портал «Телекритика» та сайт «Дуся», оскільки не змогли дійти згоди з «1+1 медіа» щодо розподілу цих брендів.

Про це Лигачова повідомила у телефонній розмові із кореспондентом Укрінформу.

«Оскільки Ігор Коломойський після Майдану почав активніше займатися політикою, а для незалежного експерта будь-яка прив’язка до тієї чи іншої політичної сили має негативний вплив на репутацію, ми прийняли рішення ініціювати переговори про те, яким чином зможемо розійтися. Ми сподівалися, що вдасться домовитися про обмін брендами, і «Телекритика» залишиться за нашою командою, а «Дуся» - за «1+1», але оскільки в умовах (угоди - авт.) було прописано, що це можливо лише за згодою сторін, згоди другої сторони на це не було», - сказала шеф-редактор порталу. Вона наголосила, що юридично медіахолдинг "1+1 медіа" мав на це право, тому команда Лигачової вирішила піти.

«Мені приємно, що приватний бізнес настільки цікавить проект «Телекритика». Сподіваюся, що вони його будуть розвивати надалі не гірше, ніж це робили ми», - додала вона.

Лигачова нагадала про те, що проект «Телекритика» був заснований у 2001 році за підтримки західних донорів. Наприкінці 2006 року, коли виникли проблеми з подальшим розвитком порталу за наявним на той час грантовим фінансуванням, проект був підтриманий представниками українського приватного бізнесу «Я дуже вдячна і Олександру Третьякову, і Ігорю Коломойському, які підтримували «Телекритику», не здійснюючи тиск на нашу редакційну політику», - наголосила вона.

Нині команда громадської організації “Телекритика” планує продовжити розвивати сайт MediaSapiens, а також розпочати активну роботу над втіленням у життя нового проекту. «Зараз думаємо над його назвою. В будь-якому випадку, це буде щось наближене до того, чим ми займалися у «Телекритиці», - запевнила Лигачова.

Нагадаємо, 12 жовтня 2015 року на загальних зборах акціонерів було переобрано директора ТОВ «Телекритика». Замість Наталії Лигачової ним став Юрій Братаніч. Керівником проектів було призначено Антона Онуфрієнка. Раніше Онуфрієнко очолював відділ «Бізнес» у газеті «Комерсант-Украина», працював у журналі «Новое время», а також запускав інтернет-журнал про міську культуру БЖ.

Планується, що портал «Телекритика» команда Лигачової залишить 30 жовтня 2015 року. Після цього проект «Телекритика» буде призупинено з метою подальшого перезапуску, а проект «Дуся» продовжить функціонування в теперішньому вигляді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-