Призовників третьої хвилі вже демобілізували

Призовників третьої хвилі вже демобілізували

Укрінформ
У Збройних Силах України завершилася демобілізація військовослужбовців, призваних у третю чергу часткової мобілізації.

Про це повідомила на брифінгу начальник Управління комунікацій та преси Міністерства оборони України Оксана Гаврилюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У Збройних Силах України завершилася демобілізація військовослужбовців, призваних у третю чергу часткової мобілізації. Наразі на військовій службі залишаються лише військовослужбовці, які знаходяться на лікуванні та реабілітації у медичних закладах, а також з інших поважних причин", - сказала вона.

По звільненню мобілізовані військовослужбовці отримують виплату одноразової грошової допомоги. Так, зазначеним військовослужбовцям виплачується допомога в розмірі 4% місячного грошового забезпечення за кожний повний календарний місяць служби, але не менш як 25% місячного грошового забезпечення.

"Виплата допомоги здійснюється за період служби за призовом у зв'язку з мобілізацією з дня призову військовослужбовців без урахування періоду попередньої військової служби, на якій вони перебували у мирний час, за винятком осіб, які після звільнення з військової служби у мирний час не набули права на отримання належної грошової допомоги. До розрахунку допомоги беруться повні місяці служби після призову по мобілізації та повні місяці попередніх періодів служби, після закінчення яких допомога не виплачувалась", - повідомила Гаврилюк.

Водночас у разі звільнення військовослужбовців з військової служби за службовою невідповідністю, у зв'язку з позбавленням звання або обвинувальним вироком суду, який набрав законної сили, одноразова грошова допомога не виплачується.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-