Матіос: Обмін ГРУшників можливий тільки після ухвалення вироку

Матіос: Обмін ГРУшників можливий тільки після ухвалення вироку

Укрінформ
Говорити про обмін затриманих під Щастям ГРУшників Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова на українських громадян, незаконно утримуваних у російських в'язницях, можна тільки після ухвалення їм вироку.

Про це заявив головний військовий прокурор Анатолій Матіос в інтерв'ю Дзеркалу тижня.

"Тільки після ухвалення вироку, до вироку це (обмін. - Ред.) неможливо. Росія є учасницею міжнародного права, тому, якщо ці люди засуджені і передані, Росія мусить забезпечити відбування покарання своїми громадянами, які скоїли злочини на території іншої держави", - сказав він.

Нагадаємо, військовослужбовців ГРУ ГШ РФ Александрова і Єрофєєва затримали 16 травня 2015 року в зоні проведення АТО в районі  Щастя Луганської області.

19 травня українські слідчі оголосили затриманим підозру у вчиненні злочинів, передбачених ст. 258-3 Кримінального кодексу України, за участь у терористичній діяльності "ЛНР".

Військова прокуратура оголосила нові підозри заарештованим російським офіцерам ГРУ ЗС РФ Єрофеєву і Александрову, зокрема за статтею 437 ККУ (збройна агресія проти України).

Раніше Президент України Петро Порошенко заявив про недоцільність участі Надії Савченко, Олега Сенцова, Олександра Кольченка або інших незаконно утримуваних у Росії українців в обміні полоненими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-