На Дніпропетровщині взяли

На Дніпропетровщині взяли "партизана" бойовиків

Укрінформ
Останньої доби на Дніпропетровщині і у Волновасі було затримано двох бойовиків.

Про це на брифінгу повідомив речник Адміністрації Президента з питань АТО полковник Андрій Лисенко, передає кореспондент Укрінформу.

"На Дніпропетровщині Служба безпеки України затримала бойовика так званої "ДНР", який намагався організувати диверсійну групу. 35-річний місцевий мешканець улітку 2015 року пройшов спеціальну підготовку в тренувальному таборі бойовиків на території анексованого Криму та брав активну участь у незаконній діяльності. Зокрема, за завданням своїх кураторів він намагався сформувати так званий партизанський загін для здійснення диверсій і терористичних актів на території Західного Донбасу. Також через російські соціальні мережі зловмисник передавав бойовикам інформацію про дислокацію та переміщення українських підрозділів, вів активну антиукраїнську агітацію", - зазначив Лисенко. 

Він уточнив, що у зловмисника було вилучено дві бойові гранати - Ф-1 та РГД-5, які він намагався застосувати проти українських правоохоронців.

"Іншого бойовика було затримано українськими національними гвардійцями у місті Волноваха. Військовослужбовці вирішили перевірити документи у молодика, який намагався пройти через блокпост та помітно нервував. У паспорті чоловіка були відсутні сторінки для особливих відміток. Саме на цих сторінках у так званій "ДНР" встановлюється відмітка про видачу зброї", - зазначив речник. 

За його словами, військовослужбовці одразу доправили чоловіка до місцевого відділку міліції. Як виявилося пізніше, затриманий уже перебував у розшуку. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-