В Україні створять базу геопросторових даних за японським зразком

В Україні створять базу геопросторових даних за японським зразком

Укрінформ
В Україні розпочався пілотний проект зі створення Національної інфраструктури геопросторових даних за фінансової підримки Японської агенції міжнародної співпраці (Japan International Cooperation Agency, JICA).

Спільно з Державною службою України з питань геодезії, картографії та кадастру проект буде реалізовано протягом двох років.

Про це заявив голова зазначеної держслужби Максим Мартинюк на презентації проекту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Мета проекту - створити єдину базу, в якій будуть зберігатися дані на геодезичній та картографічній основі. Також, розміщені десятки інформаційних повідомлень - дані про землі, їх склад, комунікації, транспортні шляхи, об'єкти лісового та водного фонду», - сказав Мартинюк.

Проект реалізують у Вінницькому регіоні, на площі в 1000 квадратних кілометрів будуть збирати картографічні та комунікаційні дані, інформацію про транспортні шляхи, водні та лісові фонди та зводити в єдину електронну систему.

Представники JICA заявили, що забезпечать українських спеціалістів трьома поїздками до Японії для ознайомлення з системою геопросторових даних.

На пілотний проект, який розпочався у вересні і триватиме до серпня 2017 року, японською агенцією JICA виділено 3 млн доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-