У Держгеокадастрі пояснили, чому квартир і землі Яценюка немає в реєстрі

У Держгеокадастрі пояснили, чому квартир і землі Яценюка немає в реєстрі

Ексклюзив
Укрінформ
Двох квартир у Києві та земельної ділянки Прем'єр-міністра Арсенія Яценюка може не бути в державних реєстрах на сайті Міністерства юстиції через те, що його майно оформлене до 1 січня 2013 року, коли Держгеокадастр передав до Мін’юсту дані про права на землю та нерухомість. 

Про це в коментарі Укрінформу розповів голова Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру Максим Мартинюк.

"У нас кадастр офіційно почав працювати в 2010 році, а в 2013 р. ми передали всю інформацію на нові права реєстру Мін’юсту. Реєстри Мін’юсту наповнюються за заявницьким принципом", - сказав Мартинюк.

За його словами, ситуація, коли власник оформив права власності на землю чи квартиру до 2013 року і відтоді не проводив з ними ніяких трансакцій, призводить до їх відсутності і в інших реєстрах Мінюсту.

"Коли говорять, до речі, про низьку заповнюваність державного земельного кадастру, низьку заповнюваність інших реєстрів, в тому числі реєстру речових прав, то це тому, що там міститься інформація лише про об'єкти, з якими здійснювались трансакції протягом останнього часу, з 1 січня 2013 року", - пояснив голова Держгеокадастр.

Нагадаємо, нещодавно в ЗМІ з'явилась інформація, що задекларовані Яценюком у 2014 році дві квартири в Києві і земельна ділянка відсутні у виписках з державних реєстрів, які надаються на офіційному порталі Мін’юсту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-