У Києві перейменують 18 вулиць і провулків

У Києві перейменують 18 вулиць і провулків

Укрінформ
У Києві перейменують сім вулиць, 11 провулків та повернуть історичну назву вул. Калінінградській.

Таке рішення ухвалено на пленарному засіданні Київської міської ради у четвер, повідомляє офіційний сайт Київради.

Згідно з рішенням, вулиця Калінінградська у Солом'янському районі знову називатиметься Гладківська.

Окрім того, вулицю з проектною назвою Житлова перейменували на вулицю Кахи Бендукідзе (Печерський район), безіменний проїзд від вул. Заболотного до Національного музею народної архітектури та побуту (музей Пирогів) назвали вул. Академіка Тронька (Голосіївський район), вулицю з проектною назвою 19 км Житомирського шосе (від Житомирського шосе до кінця забудови) найменували вулицею Оборони Києва (Святошинський район).

Також, згідно з рішенням, перейменують такі вулиці і провулки, зокрема в Дарницькому районі: вул. Калініна на Вуликову, вул. Комінтерну на Хвойну, Комсомольську на Нектарну, вул. Котовського на Пасічну, вул. Свердлова на Медоносну, Червоноармійську на Заплавну, провулок Будьонного 2 на Хлібний, пров. Жданова на Вересковий, пров. Комінтерну 1 на Солодкий, провулок Комінтерну 2 на провулок Бджолиний, пров.Комінтерну 3 на Лозовий, Комсомольський на Прополісний, пров. Котовського на Гречаний, пров. Свердлова на Акацієвий, Червоноармійський 1 на Запашний, Червоноармійський 2 на  Щасливий, Червоноармійський 3 на Радісний. У Дніпровському районі вул. Марини Раскової перейменують на вулицю Євгена Сверстюка.

Всі перейменування пройшли громадські обговорювання на єдиному веб-порталі територіальної громади в спеціальній рубриці Е-МІСТО та були погоджені всіма профільними комісіями Київради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-