Порошенко помилував 20 засуджених

Порошенко помилував 20 засуджених

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко підписав указ про помилування 20 осіб, серед яких 7 жінок і 13 чоловіків. 

Про це повідомляє прес-служба Глави держави. 

«Президент України підписав Указ № 569/2015 про помилування засуджених. Цим рішенням Глави держави помилувано 20 осіб - 7 жінок і 13 чоловіків. Із них звільнено від подальшого відбування покарання 5 осіб, ще 15 скорочено терміни відбування покарання», - йдеться у повідомленні.

Серед помилуваних - п'ятеро віком понад 55 років, найстаршому з них 74 роки. Тільки четверо з помилуваних мають більш як одну судимість, 16 відбували покарання у вигляді позбавлення волі на сім та більше років, причому четверо з них - 12 та більше років. 16 помилуваних осіб скоїли злочини під час побутових сварок, 17 були у стані алкогольного сп'яніння. 

Зокрема, цим указом Президент помилував Костянтина Ходаківського, який відбув майже 11 років ув'язнення. 

«За час відбування покарання він виграв разом з іншими в'язнями справу у Європейському суді з прав людини за жорстоке поводження з боку працівників пенітенціарної служби та відсутність належного розслідування цього побиття. Останні півтора року він, попри перебування в ув'язненні, брав активну участь у волонтерській роботі і допомагав армії, в тому числі й коштами, отриманими за рішенням Європейського суду як моральне відшкодування», - йдеться у повідомленні.

Водночас не знайшлося достатніх підстав для задоволення клопотань про помилування 159 осіб. «Як правило, це клопотання осіб, які неодноразово були засуджені або скоїли тяжкі чи особливо тяжкі умисні злочини (розбої, згвалтування, вбивства, торгівля наркотиками тощо) або такі, що хоча й скоїли нетяжкий злочин, але фактично відбули дуже нетривалий термін покарання», - інформує прес-служба Президента.

Загалом за останні чотири місяці 2015 року Президент помилував 50 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-