Кириленко хоче заборонити рекламу на історичних пам'ятках

Кириленко хоче заборонити рекламу на історичних пам'ятках

Укрінформ
На пам'ятках-об'єктах ЮНЕСКО та державних історико-культурних заповідниках на законодавчому рівні має бути заборонена реклама.

Відповідну пропозицію на засіданні КМУ висловив віце-прем'єр-міністр - міністр культури В'ячеслав Кириленко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми пропонуємо законодавчо заборонити рекламу на пам'ятках-об'єктах ЮНЕСКО та державних історико-культурних заповідниках. Взагалі, щоб цієї візуальної реклами на цих ключових об'єктах не було. Пропонуємо законодавчо обмежити розміщення реклами в буферних зонах та на інших пам'ятках у межах їх територій, у зонах охорони та історичних ареалах населених міст", - сказав він.

Кириленко також запропонував передати більшість дозволів щодо охорони пам'яток на місцеві рівні.

"Пропоную скасувати 70% всіх дозволів і погоджень, які є в нашій системі, щоб уникнути дублювання, зловживання - таким чином дерегулювати основну частину діяльності у центрі. Із тих дозволів і погоджень, які залишаться, передати майже все на місцевий рівень. На центральному рівні залишити лише дозволи і погодження, які стосуються пам'яток ЮНЕСКО і об'єктів державних історико-культурних заповідників", - зазначив він.

За його словами, наразі завершується робота над пакетом нових законопроектів щодо охорони історичних пам'яток.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-