Підозрюваний у причетності до смерті ветерана АТО відмовився свідчити - МВС

Підозрюваний у причетності до смерті ветерана АТО відмовився свідчити - МВС

Укрінформ
Затриманий підозрюваний в інциденті, що стався в Святошинському районі міста Києва і в результаті якого загинув боєць АТО, відмовився надавати свідчення. Двоє інших підозрюваних перебувають у розшуку.

Про це у вівторок у Києві заявив начальник відділення розслідування ДТП слідчого відділу Святошинського РУ ГУ МВС України в місті Києві Богдан Замула, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Затримана особа в порядку статті 63 Конституції України відмовилась давати свідчення щодо себе та членів своєї родини", - сказав Замула.

За словами  слідчого, підозрюваного було затримано 28 вересня відповідно до  статті 208 ККУ і повідомлено про підозру про вчинення злочину, передбаченого частиною 4 статті 296 ККУ. Щодо нього обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Замула також повідомив, що особи двох інших підозрюваних у вчиненні цього злочину встановлено, всі вони уроженці міста Києва. Наразі їх оголошено в розшук, правоохоронці проводять заходи щодо їх затримання. Водночас у Святошинському райуправлінні міліції зазначили, що розшукувані особи озброєні і можуть чинити збройний опір при спробі затримання.

"Вказані особи можуть чинити збройний опір при спробі їх затримання. У разі появи відомостей про місце знаходження розшукуваних осіб рекомендуємо телефонувати до Святошинського районного управління за номерами телефонів 423-90-76 і 424-03-40 або на спецлінію 102 з метою оперативного реагування та затримання цих осіб", - підкреслив слідчий.

За словами начальника Святошинського РУ ГУ МВС України в місті Києві Ігоря Кучми, розшукувані особи територію України не полишали.

Нагадаємо, 27 вересня на початку четвертої години ранку у Святошинському районі столиці на території одного із розважальних комплексів виникла сварка між відвідувачами, серед яких були бійці АТО, що святкували демобілізацію. Згодом інцидент переріс у бійку зі стріляниною та закінчився летальним ДТП. Від травм, яких зазнав у результаті наїзду автомобіля, в лікарні помер 31-річний киянин, учасник АТО.

Повідомляємо також, що інформація користувачів соцмережі Facebook щодо місця, де стався трагічний інцидент, виявилася помилковою. Звертаємо особливу увагу на те, що згадки у публікаціях про київське кафе «Пальміра» у цьому контексті не мають під собою жодного підгрунтя. Події розгорталися на території Святошинського району, але кафе «Пальміра» (ТЦ Колібріс) не має жодного стосунку до інциденту, внаслідок якого загинув учасник АТО Артем Приходько.

Фото telegraf.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-