Естонія допоможе із захистом прав кримських татар

Естонія допоможе із захистом прав кримських татар

Укрінформ
Міністерство інформаційної політики України надасть підтримку естонсько-українському проекту "Захист прав кримських татар засобами публічної дипломатії".

Про це заявив на прес-конференції в Укрінформі член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський.

"По-перше, українська влада, зокрема Міністерство інформаційної політики, стане одним із стейкхолдерів проекту, який підтримуватиме розповсюдження контенту про боротьбу кримськотатарського народу за свої права та звільнення Криму від російської окупації. По-друге, одним із каналів поширення інформації про проект та його інформаційних продуктів в країні та за кордоном стане Мультимедійна платформа іномовлення України, частиною якої є й Укрінформ, де ми зараз проводимо прес-конференцію. По-третє, ми надамо підтримку на етапі вироблення Стратегії публічної дипломатії кримських татар", - зазначив  Костинський.

Менеджер проекту Еміне Джеппар зазначила, що Стратегія публічної дипломатії кримських татар має бути розроблена протягом півроку. Це дасть можливість, щоб світ завдяки громадянським інструментам впливу "ще раз почув про Крим".

Водночас, віце-президент Постійного Форуму ООН з питань корінних народів, активіст міжнародного руху фінно-угрів, головний експерт проекту Олівер Лооде підкреслив, що проект є "відображенням глибокого співчуття та солідарності Естонії з кримськими татарами" на шляху захисту своїх прав як корінного народу Криму та України.

Народний депутат України, Уповноважений Президента України з питань кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв наголосив: країна-загарбник намагається всіляким чином збрехати міжнародній спільноті, що кримські татари щасливі та задоволені життям у російському Криму. "Цей проект - іще один крок на шляху інформування світу щодо того, що відбувається з нами через окупацію, що знищення кримських татар відбувалось не тільки в новітній історії. Естонія - країна, яка теж історично свідома та знає ціну своїй незалежності. Естонія стала країною, яка докладає конкретних зусиль у боротьбі за права та свободи корінного народу Криму - кримських татар", - сказав він.

Проект розроблений Естонським інститутом прав людини та підтриманий офісом Уповноваженого Президента України у справах кримськотатарського народу. Фінансується Міністерством закордонних справ Естонії та розрахований на 2 роки. Стартував у вересні 2015 року та триватиме до серпня 2017 року. Проект має на меті захист прав кримських татар, які є корінним народом Криму та України, шляхом підвищення обізнаності міжнародної спільноти щодо культури, історії кримських татар, а також політичної ситуації, в якій опинився народ після окупації півострова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-