Порошенко: Червоний Хрест має негайно отримати доступ на окуповані території

Порошенко: Червоний Хрест має негайно отримати доступ на окуповані території

Укрінформ
Учасники зустрічі у «Нормандському форматі» під час переговорів у Парижі 2 жовтня особливу увагу приділили пошуку шляхів вирішення гуманітарних проблем

Як передає прес-служба глави Української держави, про це повідомив за підсумками зустрічі Петро Порошенко.

«Нас надзвичайно непокоїть недопуск представників Організації Об’єднаних Націй, організації «Лікарі без кордонів», представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Це напряму протирічить Мінським домовленостям», – заявив Президент України.

Під час переговорів Президент чітко наголосив, що представникам МКЧХ має бути забезпечена можливість доставки гуманітарної допомоги, а також – безперешкодний доступ до заручників, які незаконно утримуються на окупованих територіях. Також представники МКЧХ мають бути залучені до пошуку зниклих безвісти. «Маємо докласти усіх можливих зусиль для встановлення долі кожного українця, якого сьогодні шукають», – заявив Петро Порошенко.

Також було наголошено на неприпустимості недопуску та застосування сили до українських експертів, які виїжджають на окуповані території для ремонтних робіт з відновлення електро-, водопостачання та залізниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-