Світовий банк підтримує заборону смакових добавок до сигарет

Світовий банк підтримує заборону смакових добавок до сигарет

Укрінформ
Світовий банк направив офіційного листа Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я про підтримку проекту закону щодо захисту українців від шкідливого впливу тютюну.

Законопроект № 2820 «Про внесення змін до деяких законів України щодо охорони здоров'я населення від шкідливого впливу тютюну» відповідає Рамковій конвенції ВООЗ із боротьби проти тютюну та виконує умови, які взяла на себе Україна, підписавши Угоду про асоціацію з ЄС, зауважується в документі.

На думку Світового банку, нові законодавчі заходи закріплюватимуть успіхи останніх років. Крім того, організація вітає Україну «зі значним зниженням споживання сигарет – на 50% і зниженням поширеності куріння на 12-15% за останні 8 років згідно з Глобальним Звітом ВООЗ».

У зверненні також наголошується на необхідності подальших скоординованих дій з боку української влади, спрямованих на зменшення поширеності куріння і охорону громадського здоров’я.

Нагадаємо, законопроект № 2820 пропонує науково підтверджені заходи, які охоплюють найуспішніші практики з контролю над тютюном, серед тих, що наразі існують у світі.

Зокрема передбачаються нові вимоги до маркування упаковки тютюнових виробів (нові графічні медичні попередження ЄС, які  будуть розміщені з обох сторін упаковки, а їхні розмір збільшиться з 50 до 65%), заборона на використання смакових добавок до тютюнових виробів тощо.

Як відомо, починаючи з 1991 року, Група Світового банку активно бере участь у різних ініціативах у всьому світі, спрямованих на зменшення поширеності куріння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-