Метеорологи обіцяють теплу осінь і зиму, Новий рік - з морозцем

Метеорологи обіцяють теплу осінь і зиму, Новий рік - з морозцем

Укрінформ
Учені Українського гідрометеорологічного інституту зробили прогноз на осінньо-зимовий період на території України в опалювальний сезон. 

Учені Українського гідрометеорологічного інституту зробили прогноз на осінньо-зимовий період на території України в опалювальний сезон. За їх прогнозами, він буде теплим, морози очікуються в період переходу старого і нового року. 

Про це розповіла заввідділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів Вазіра Мартазінова на прес-конференції в Укрінформі, передає кореспондент агентства.

"На більшості території України неодноразове похолодання буде в кінці першої декади і в кінці другої. Температура вдень - 11-13 градусів. Загалом жовтень буде вищий за норму на 1,5-2 градуси. Наприкінці жовтня чекаємо хороше потепління", - сказала Мартазінова.

Наприкінці першої декади листопада, за її словами, буде похолодання. Незначні підвищення і зниження температури очікуються в середині місяця. Велике потепління - в кінці листопада - початку грудня. У першій декаді грудня температура буде вища за норму - до 5-7 градусів тепла.

"Зима загалом буде тепла. Після першої декади грудня чекаємо похолодання - до кінця року і початку наступного. Новий рік має бути морозний. У кінці грудня - до 10 січня очікуються найнижчі температури - вночі місцями від мінус 10 до мінус 15 градусів", - відзначила гідрометеоролог.

Весна буде нестійка. На початку і в кінці лютого - похолодання, але, за її словами, не критичні.

Що стосується опадів, то зима буде сніжна, але без великих снігопадів, вони будуть тільки в окремі дні.

"У жовтні будуть невеликі опади - до 5 мм на більшості території України. У другій половині листопада можуть бути великі опади - у вигляді мокрого снігу і дощу. Всі господарства мають до них підготуватися, щоб не було пробок на дорогах", - застерегла Мартазінова.

Читайте також: Україна готова до зими на 90% - Мінрегіон

Читайте також: Демчишин гарантує, що взимку не замерзнемо

У листопаді вчені прогнозують багато опадів. На початку місяця і в кінці - вище за норму.

У грудні, січні і лютому - незначні опади, але в окремі дні - вище 10-15 мм.

"Тобто зима має бути м'яка і волога. Але не варто чекати, що зима буде рівна і ніжна. Окремі дні будуть дуже холодними і несподіваними", - сказала Мартазінова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-