Вовк судиться з Рабіновичем за честь та гідність

Вовк судиться з Рабіновичем за честь та гідність

Укрінформ
Колишній начальник Головного слідчого управління СБУ генерал-майор юстиції Василь Вовк подав до Шевченківського суду позов про захист честі та гідності проти народного депутата від "Опозиційного блоку" Вадима Рабіновича у відповідь на оприлюднені ним звинувачення.

Про це Вовк заявив на прес-конференції в Укрінформі у п'ятницю.

"Ніяких образ у відповідь, ніяких попереджень, ніяких звинувачень не буде, я вище того, і закликаю всіх посадових осіб бути на такому ж рівні. 1 липня мною було подано до суду позов про захист честі, гідності, ділової репутації від посягань громадянина Рабіновича, який має представницький мандат народного депутата України. Цей позов зареєстрований у Шевченківському суді. Я віддаю розбір цих обставин у руки правосуддя", - сказав Вовк.

Він додав, що того ж дня подав заяву в міліцію, в якій повідомив про вчинення громадянином Рабіновичем кримінальних правопорушень, які кваліфікує як дії, передбачені ст. 163 Кримінального кодексу України "Порушення таємниці листування", ст. 182 "Втручання у приватне життя" і ст. 361 - "Втручання в автоматизовані комп'ютерні системи". Це провадження було зареєстроване 2 липня, а наступного тижня його запросили на допит як потерпілого.

"Це моя правова відповідь в рамках чинного законодавства і нормальних моральних чоловічих норм взаємовідносин високих посадових осіб. Не дивлячись ні на що, я доб'юсь, щоб покарання, яке може мати місце тут, було невідворотним, і ніщо не допомогло йому (Рабіновичу - ред.)", - підкреслив екс-начальник Головного слідчого управління СБУ.

Коментуючи оприлюднені нардепом від "Опозиційного блоку" звинувачення, Вовк заявив, що жодне сказане на прес-конференції речення не відповідає дійсності, "це обман і суцільні хворобливі фантазії і уяви особи, яка називає себе народним депутатом України".

Він визнав, що дійсно має приватний будинок, який фігурує у деклараціях, оприлюднених під час балотування в народні депутати і на посаду директора Національного антикорупційного бюро.

"Це батьківська хата в селі Руданському Шаргородського району Вінницької області, яку я двічі на рік відвідую, щоб отримати заряд патріотизму і любові до своєї землі. В Ютубі ви можете подивитися на цю хатинку, яку будинком, по великому рахунку, назвати неможливо. Набираєте "Межигір'я Василя Васильовича Вовка", і там буде ця хатинка. Коли в мене з'явиться інший будинок в іншому "Межигір'ї", я обов'язково про це скажу і задекларую", - пообіцяв Вовк.

Стосовно погроз, про які заявляв Рабінович, екс-начальник Головного слідчого управління СБУ пояснив, що після того, як нардеп в одному з інтерв'ю згадав його у негативному контексті, відправив йому смс-повідомлення: "Прошу більш коректно висловлюватися щодо мене", а через день надійшла смс у відповідь: "Хто це?".

"Я відповів, що це Вовк Василь. Після цього отримав відповідь "Угрожаете?". Вибачте, я прізвище міняти не буду, якщо він боїться мого прізвища", - заявив Вовк.

Відповідаючи на запитання кореспондента агентства, чому саме він став об'єктом атаки Рабіновича, Вовк зазначив, що "тут, мабуть, переплітається як особисте, так і замовлення".

"Я не збирався про це говорити, але якщо ви питаєте, скажу. Я познайомився з Рабіновичем зовсім недавно. Він звернувся з проханням від своїх російських побратимів допомогти йому звільнити з-під варти блогера Коцабу, який звинувачується у зраді Батьківщини і в тому, що заважав мобілізації. Звичайно, на такий крок я піти не міг, це межує із вчиненням злочину і тиском на суд, і йому було відмовлено. Він не виконав прохання своїх російських друзів, побачив у цьому провину когось і вирішив помститися таким чином", - сказав Вовк.

Насамкінець екс-начальник Головного слідчого управління СБУ зазначив, що завжди визнавав свої помилки, але він не має "тих вад", які йому приписують "нечисті на руку, на душу, на серце особи".

Акцію, яка проходила під стінами агентства під час прес-конференції, Вовк назвав "проплаченим форматом". 

"Я не боюсь про це говорити, оскільки я щойно спілкувався з цими людьми, які тікають, коли я себе називаю", - зазначив він.

Як повідомляли ЗМІ, народний депутат Рабінович на прес-конференції 24 червня звинуватив екс-начальника Головного слідчого управління СБУ Василя Вовка у корупції і "кришуванні" фірм і заявив, що передав зібрані ним документи і факти в Генпрокуратуру і СБУ. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-