У Харкові попрощалися з архієпископом Вірменської церкви Буніатяном

У Харкові попрощалися з архієпископом Вірменської церкви Буніатяном

Укрінформ
Прощальну панахиду по покійному главі Української єпархії Вірменської Апостольської Церкви Григорісу Буніатяну відслужили в храмі ВАЦ на вулиці Шевченка в Харкові.

У церемонії прощання взяли участь голова Харківської ОДА Ігор Райнін, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, депутати Харківської облради.

"За декілька годин до його смерті ми сиділи, чай пили, розмовляли. Це була дуже розумна і доброзичлива людина, справжній священнослужитель, чернець. Він прослужив в Україні 14 років, він відкривав і цю церкву, де проходить панахида", - сказав журналістам депутат Харківської облради Олександр Давтян.

За його словами, за благословенням архієпископа в Харкові побудують пам'ятник до 100-річчя геноциду вірменського народу: "Ця дата буде в майбутньому квітні", - нагадав депутат.

Читайте також: В Тернополі поховали Предстоятеля УАПЦ митрополита Мефодія

Завтра панахида по Григорісу Буніатяну пройде в Києві, а поховають його у Вірменії.

Як повідомляв Укрінформ, 7 березня архієпископ Григоріс Буніатян помер в номері готелю "Харків" у віці 68 років. До цього він переніс декілька інфарктів.

У 2001 році Католікоса Гарегін ІІ іменував його главою Української єпархії Вірменської Апостольської Церкви з центром у Львові. Окрім України, Буніатян служив у Вірменії, Росії, Франції, Аргентині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-