Суд вирішив не брати під варту суддю Вовка (оновлено)

Укрінформ
Слідчий суддя Голосіївського райсуду Києва Оксана Мірошниченко відхилила клопотання Генпрокуратури про затримання та обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою судді Печерського райсуду Сергію Вовку.

Відповідне рішення вона оголосила у п'ятницю, передає кореспондент Укрінформу.

"Слідчий суддя ухвалив: у задоволенні клопотання Генерального прокурора України, державного радника юстиції другого класу Шокіна Віктора Миколайовича про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою відносно Вовка Сергія Володимировича, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статею 375, частиною другою, КПК, - відмовити", - сказала вона.

Крім того, суд зобов'язав Вовка прибувати за вимогою слідчого прокурора та слідчого судді.

Читайте також: Вовку не вдається обрати запобіжний захід. В суді знов перерва

Також суддя зазначила, що ухвала може бути оскаржена протягом 5 днів в Апеляційному суді міста Києва.

Нагадаємо, 4 березня Верховна Рада дала згоду на затримання та арешт трьох суддів Печерського районного суду міста Києва: Оксани Царевич, Віктора Кицюка та Сергія Вовка. Царевич і Кицюка підозрюють у прийнятті завідомо неправосудних рішень в адміністративних справах щодо активістів Автомайдану, Вовка - в ухваленні завідомо неправосудного рішення у цивільній справі, яким він позбавив законного власника його майна.

Судові засідання з обрання запобіжного заходу всім троїм відбулися у п'ятницю. Справи двох перших розглядає Вінницький міський суд, справу Вовка - Голосіївський райсуд Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-