Українців очікує спекотний тиждень - Кульбіда

Українців очікує спекотний тиждень - Кульбіда

Укрінформ
На території України протягом тижня буде спекотно, лише на заході та сході держави пройдуть короткочасні дощі з грозами.

На території України протягом тижня буде спекотно, на заході та сході держави пройдуть короткочасні дощі з грозами.

Про це повідомив директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда під час брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

«Температурний режим в Україні буде високим - від 28 до 33 градусів у більшості областей, на півдні в окремі дні - 34-36 градусів вище нуля»,- сказав Кульбіда.

Він також зазначив, що сьогодні у східних областях пройдуть короткочасні грошові дощі, а вже 8-9 липня дощі на сході України припиняться, але з'являться в західних областях України. «До кінця тижня і на початку наступного саме в західних регіонах спостерігатиметься найбільше опадів. По інтенсивності вони будуть незначними»,- підкреслив Кульбіда.

Читайте також: Українцям обіцяють мокре й холодне літо

Водночас він зазначив, що небезпечних погодних явищ цього тижня на території України не очікується. «Однак варто очікувати на грози у західних областях, а сьогодні у східних регіонах - грози, пориви вітру під час гроз сягатимуть до 15-17 метрів на секунду»,- додав директор Гідрометцентру.

Кульбіда також зазначив, що до кінця тижня у Києві опадів не буде, температура повітря сьогодні сягатиме 30 градусів тепла, завтра - +31 градус. «І десь на такому рівні вона буде триматися до кінця тижня»,- зазначив Кульбіда.

 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-