Трьох полтавців вдалося визволити з полону терористів, один загинув

Укрінформ
Трьох з п'яти мешканців Полтавщини, що перебували в полоні у терористів на території Луганщини, вдалося доставити додому. Щодо одного йдуть переговори. А ще один громадський активіст не дочекався звільнення, загинув у полоні.

Цю інформацію Укрінформу підтвердив голова Полтавської обласної державної адміністрації Віктор Бугайчук.

«Усі хлопці, які мали поранення, зараз почуваються значно краще, загрози їхньому життю немає. Один з бійців, якого вдалося визволити з полону, знову поїхав у зону бойових дій», - сказав Віктор Бугайчук.

На жаль, додав він, надійшла інформація про смерть одного із заручників Полтавщини. Його тіло нині перебуває в морзі Луганська. Дружина впізнала чоловіка за фотографією. Поки що тіло доставити додому не вдається через активні бойові дії під Луганськом.

«Ще один полтавець досі перебуває в полоні, він живий. Ми постійно контактуємо з центром антитерористичної операції, але поки що втішних новин немає, ведеться робота з його звільнення», - наголосив голова ОДА.

Читайте також: Терористи захопили волонтерів з харчами для військових

Він зауважив, що на прохання спецслужб не може поки що розголошувати прізвища тих, кого звільнили. І просить журналістів також їх не називати і не намагатися брати інтерв'ю у рідних, аби не нашкодити операції зі звільнення інших заручників.

За словами Бугайчука, поки що втрат серед бійців Полтавського батальйону територіальної оборони немає. Хоча вони вже брали участь у бойових діях і навіть затримали дві групи диверсантів.

На сьогодні, окрім служби в Полтавському батальйоні територіальної оборони та двох міліцейських спецпідрозділах, за офіційною статистикою, близько 60 мешканці Полтавщини служать в інших бойових формуваннях: батальйонах «Айдар», «Азов», «Дніпро-1» та «Донбас». За словами голови ОДА, рівень патріотизму полтавців дуже високий.

«Але дуже важливо, щоб вони повернулися з зони бойових дій живі і здорові», - додав Віктор Бугайчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-