Інформацію "Вестей" про теракти у Києві спростували п'ять відомств

Укрінформ
Поширена сьогодні певним ЗМІ інформація про вивезення з Горлівки 40 бочок отруйної речовини та підготовку в Києві терактів з її використанням не відповідає дійсності. Це підтверджують в столичній міліції, Святошинській районній адміністрації, на яку посилаються горе-журналісти, а також у ДАІ, ДСНС і навіть в РНБО.  

Поширена сьогодні певним ЗМІ інформація про вивезення з Горлівки 40 бочок отруйної речовини та підготовку в Києві терактів з її використанням не відповідає дійсності. Це підтверджують в столичній міліції, Святошинській районній адміністрації, на яку посилаються горе-журналісти, а також у ДАІ, ДСНС і навіть в РНБО.

«Коли є якась оперативна інформація, то вживаються відповідні заходи, люди про це знають, але зараз такої інформації немає, причому не лише у прес-служби, але і в моїх колег, які відповідають за громадську безпеку», - розповіла кореспондентові Укрінформу речниця столичної міліції Ольга Білик.

Водночас вона запевнила, що міліція в Києві готова до будь-чого. «Реагувати ми готові на будь-який розвиток ситуації, у нас досить сил і засобів, щоб локалізувати якісь спалахи, є достатньо патрулів, щоб виїздити на місця і так далі», - зазначила Білик.

Спростувала речниця столичної міліції і інформацію видання про посилені заходи охорони водойм. «Охорона здійснюється така ж, як і раніше, про активізацію цього процесу я не чула», - запевнила вона.

Київська міліція навіть не проводила спеціальних інструктажів щодо терористичної загрози, оскільки жодної такої інформації не надходило. «Я думаю, це м'яко кажучи, дещо перебільшена новина», - наголосила Білик.

Спростували інформацію про проведення спецнаради з підготовки до терористичних актів і в Святошинській районній адміністрації, на яку посилалися «журналісти» видання. «У нас наради точно не було. Це дуже серйозна інформація, яку, якщо й говорять, то в дуже вузькому колі, і йде попередження на рівні спецзв'язку, а оголошення для всіх публічно... В мене навіть в голові не вкладається, що таке могло трапитися», - запевнив керівник апарату Святошинської РДА Валерій Фісун.

Він теж наголосив, що адміністрація Святошинського району готова відповідати на будь-які загрози. «Ми всі з листопада місяця в напрузі, кожну секунду чекаємо і здатні дати відповідь, але панікувати, виносити це на публіку, оголошувати на нарадах - це неправильний підхід і у нас такого немає», - підкреслив він.

Не поінформовані про можливі надзвичайні події і в Державній службі з надзвичайних ситуацій. «У нас немає такої інформації», - повідомила начальник Відділу зв'язків із засобами масової інформації та роботи з громадськістю ДСНС. Хоч і відзначила, що служба працює «без графіку»
 Загалом, як запевнили «Укрінформ» в ДАІ, вивезти 40 бочок з небезпечною речовиною із зони АТО, провести їх через півкраїни і потім доставити в Київ - неможливо. «Такий вантаж без перевірки провезти неможливо. В бочках можуть бути небезпечні речовини, тому вони в будь-якому разі перевіряються, потрібні документи, тому що до небезпечного вантажу дуже суворі вимоги перевезення», - наголосила головний інспектор Відділу профілактичної роботи департаменту ДАІ МВС України Інна Котула.

«Укрінформ» поцікавився можливістю безконтрольного вивезення реагентів за межі периметру АТО і у речника Інформаційного центру РНБО Андрія Лисенка, який дуже здивувався нашому запитанню. За його словами, військові уважно обстежують навіть гуманітарні вантажі, тож «стільки бочок провезти крізь блок-пости АТО неможливо».

Насамкінець додамо, що це видання "Вести" вже потрапляло в поле зору правоохоронних органів і активістів за послідовне відстоювання антидержавницької позиції, підтасовування фактів та фінансові маніпуляції.
 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-