Страхи з приводу видобутку сланцевого газу тиражує «Газпром» - Сергій Тарута

Укрінформ
Страхи з приводу видобутку сланцевого газу багато в чому обумовлені риторикою російського «Газпрому».

Про це в середу, 2 квітня, на зустрічі з гірниками державного підприємства «Артемвугілля» у Горлівці заявив голова Донецької облдержадміністрації Сергій Тарута, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На південному сході України ми видобуваємо газ уже десятки років, і ні у кого це не викликало побоювань. Підземний газ метан ми навчилися видобувати в глибоких забоях шахт. І це теж не викликає ні у кого сумнівів. Проте, як тільки ми заявили про намір видобувати сланцевий газ, причому, мільярдами кубометрів, російський «Газпром» відчув загрозу того, що Україна може звільнитися від залежності. Так стали розбурхуватися страхи щодо екологічності сланцевого газу», - сказав Тарута.

Він запевнив, що йому доводилося бувати на газових свердловинах, і вони цілком безпечні, і за своїми технологіями схожі на видобуток метану.

За його словами, Україні, і зокрема Донецькому регіону, видобуток сланцевого газу обіцяє безперечні вигоди. Це, наприклад, 200 мільйонів доларів на розвиток території, це 10 відсотків газу, які передаватимуться громаді. Нарешті, при видобутку 5 мільярдів кубометрів газу - це замовлення на труби в об'ємі 550 тисяч тонн, підкреслив Тарута.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-