На дизайнера Лагерфельда подали до суду за його слова про повних жінок

Укрінформ
Французька організація по боротьбі за права повних жінок подала судовий позов на відомого дизайнера Карла Лагерфельда у зв'язку з його заявами про те, що "ніхто не хоче дивитися на повненьких моделей на подіумі".

Про це повідомляє Франс Пресс, передає РІА Новости.

Організація під назвою "Гарненькі, повні, сексуальні і задоволені цим" подала судовий позов у прокуратуру міста Сент (департамент Приморська Шаранта на заході Франції), звинувативши знаменитого дизайнера у "дискредитуючих і дискримінаційних коментарях", повідомила її глава Бетті Обрієр.

Слова про "пухкеньких моделей на подіумі" містяться у нещодавно опублікованій книзі дизайнера "Світ за Карлом". Ці висловлювання він повторив і на телебаченні, заявивши, що система охорони здоров'я Франції частково зазнає труднощів, оскільки "усі хвороби — у людей з надмірною вагою". "Саме повні жінки, сидячи перед телевізором з пачкою чіпсів, говорять, що худі моделі — огидні", — відзначається у його книзі.

Бетті Обрієр заявила, що знаменитості мають припинити робити такі заяви. "Багато молодих дівчат не упевнені в собі, і такі коментарі небезпечні для них", — вважає вона. Обрієр заявила, що повні дівчата стають жертвами образ своїх однокласників і навіть покидають з цієї причини школу. "Люди мають зрозуміти, що повнота виникає часто через хворобу або передається на генетичному рівні, а зовсім не як наслідок неправильного харчування", — додала вона.

Сам Лагерфельд десять років тому боровся з надмірною вагою і втратив 42 кілограми, про що написав книгу. Тепер він періодично виступає з критикою людей, які страждають від зайвої ваги, і звеличує "модельні" форми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-