Більше третини українців щасливі жити у своїй державі - соцопитування

Більше третини українців щасливі жити у своїй державі - соцопитування

Укрінформ
Близько 40% відсотків українців переконані, що їм пощастило із Батьківщиною

Близько 40% відсотків українців переконані, що їм пощастило із Батьківщиною.

Такі дані опитування оприлюднив соціолог компанії "Research & Branding Group" Євген Копатько на прес-конференції «Життя в Україні: в оцінках і думках її жителів», що відбулася у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На даний час відношення українців до того, що їм довелося жити в Україні, а не якийсь іншій країні розділилися. 38% опитаних вважають, що їм загалом повезло жити в Україні, тоді як протилежної точки зору дотримується 31% жителів країни і стільки ж - не визначилися зі своїм ставленням до життя в Україні», - сказав Копатько.

За його словами, у регіональному розрізі кількість тих, які вважають життя в Україні везінням зменшується із заходу на схід: від 42% - на Заході України до 34% - на Сході. Проміжне становище в цьому питанні посідає Центральний і Південний регіони, «де життя в Україні вважають везінням відповідно 39% і 37% жителів».

Соціолог також констатував, що на Сході і Півдні країни більше третини населення ( 37% і 38%) вважає, що їм загалом не пощастило, «тоді як на Заході і в Центрі таких відповідно 25% і 27%».

«Найбільше українців, які вважають життя в Україні везінням, є серед представників старшого покоління - 43%, а в інших вікових групах цей показник сягає 34-37%. І, відповідно, серед людей старшого віку невдачею життя в Україні вважає лише кожен четвертий - 26%, тоді як в інших вікових групах даний показник становить 33-35%», - підсумував експерт.

Він також повідомив, що дослідження громадської думки жителів України відносно їх сприйняття життя в своїй країні було проведене компанією Research & Branding Group із 20 по 31 серпня 2013 року.

Збір інформації проводився методом особистого інтерв'ю в 24-х областях України, АР Крим, містах Києві і Севастополі. Респонденти відбиралися за квотною вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за місцем проживання, статтю і віком. Загалом було опитано 2079 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-