Семиноженко: За ефективністю використання фінансових ресурсів на наукові дослідження Україна випереджає провідні країни світу

Семиноженко: За ефективністю використання фінансових ресурсів на наукові дослідження Україна випереджає провідні країни світу

Укрінформ
Голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко переконаний, що Україна випереджає провідні країни світу за ефективністю використання коштів на науку.

Віддача вітчизняних науковців на 1 долар інвестицій у науку у 5 разів вища, ніж від вчених США, та у 7 разів вища, ніж від японських колег.

Про це заявив голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України Володимир Семиноженко, повідомляє прес-служба Держінформнауки.

За його словами, індекс, який розраховується як кількість наукових публікацій в країні, зареєстрованих у базі статей «Scopus», в розрахунку на 1 мільйон доларів сукупних витрат (державних і приватних) на науку в країні, є більшим за 7,0.

«Для порівняння, аналогічний показник науковців Японії не перевищує 1,0, а США – 1,3, що, відповідно, у 7 та у 5 разів менше, ніж індекс ефективності наукової роботи українських вчених», – констатував Семиноженко.

Отже, переконаний він, такий рівень інтелектуальної віддачі від інвестицій в науково-технічну сферу в Україні переконливо засвідчує, що наука є важливою конкурентною перевагою країни на світовому рівні та є пріоритетною сферою державної уваги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-