Україна представила цілий павільйон на Паризькому книжковому салоні

Україна представила цілий павільйон на Паризькому книжковому салоні

Укрінформ
Українська сучасна література вперше представила свій павільйон на 33-му Паризькому книжковому салоні, що відкрився у п'ятницю.

Про це кореспондентові УКРІНФОРМу повідомила один з організаторів павільйону, представник видавництва "Кальварія" Анетта Антоненко.

"Вперше Україна представлена окремим павільйоном з сучасною літературою і авторами на популярному Паризькому книжковому салоні", - зазначила вона.

За її словами, унікальну можливість для франкомовних читачів познайомитися і отримати книгу з автографом українських письменників: Любка Дереша, Антона Кушніра, Євгенії Кононенко, Марина Гримич, Ірен Роздобудько, Івана Рябчого та Дмитра Чистяка - в окремому павільйоні створив фонд OpenUkraine.

Український павільйон діятиме у столичному виставковому комплексі "Порт де Версаль". Програма роботи першого дня передбачає презентації новинок сучасної української літератури, а також дискусію на тему "У межах кордонів Європи: Україна" за участю директора Європейського літературного фестивалю Софі Жульєн, викладача INALCO Ірини Дмитришин та письменника Антона Кушніра. Планується також презентація програми підтримки перекладів, яка здійснюється фондом OpenUkraine. Участь у книжковому форумі передбачає також презентацію книги французького письменника Романа Рижка "Чорна наречена" та Альманаху сучасної української літератури, заплановані творчі зустрічі з українськими авторами.

Паризький книжковий салон триватиме до 25 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-