Про невиконані обіцянки депутатів можна буде прочитати на сайті

Про невиконані обіцянки депутатів можна буде прочитати на сайті "Татупедія"

Укрінформ
В українському інтернет-просторі з явився медіа-ресурс "Татупедія", на якому публікуватимуться матеріали про обіцянки народних депутатів та їх виконання.

В українському інтернет-просторі з'явився медіа-ресурс "Татупедія", на якому публікуватимуться матеріали про обіцянки народних депутатів та їх виконання.

Про це на прес-конференції повідомив головний редактор інтернет-видання "Свобода слова в Україні" Микола Філонов, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.

"Передусім, "Татупедія" - це проект незалежних аналітиків з Центру соціально-політичного моніторингу "Вектор", покликаний оцінити спроможність народних депутатів-мажоритарників відповідати за свої слова і виконувати передвиборчі обіцянки. "Татупед" - це слово "депутат", прочитане навпаки, тобто це депутат, який не виконує свої обіцянки", - пояснив Філонов.

За його словами, сайт "Татупедія" розроблений у вигляді віртуальної книги, у якій розміщуватиметься інформація про виконання депутатами своїх передвиборчих обіцянок. У якості "доказів" виступатимуть фотографії агітматеріалів, програми кандидатів із сайту ЦВК, інформація з відкритих джерел тощо. Окрім того, всі охочі зможуть залишати свої "примітки" - коментарі про того чи іншого мажоритарника.

Щоб ресурс не перетворився на майданчик зливу "чорного піару", фільтрувати образи чи неетичні висловлювання буде модератор. Водночас, якщо депутатам не подобатиметься та чи інша інформація про них - вони в будь-який час зможуть спростувати її чи надрукувати свої коментарі з цього приводу на "Татупедії".

На думку заступника директора Центра суспільно-політичного моніторингу "Вектор" Олександра Логінова, головною метою цього проекту є політична відповідальність народних обранців.

"На сьогодні народний депутат України - це своєрідна "священна корова" української політики. Він не несе відповідальності перед законом, його неможливо відкликати, принаймні поки що, він може безперешкодно змінювати політичні уподобання, зраджуючи власним виборцям. Тому єдиним засобом впливу на нього може бути відкрите звинувачення у брехні, аби донести до виборців інформацію - ваш депутат не додержується свого слова, не виконує зафіксовані у передвиборчій програмі обіцянки. Тобто він не "депутат", а навпаки - "татупед", брехун, зрадник і базікало", - зауважив політолог.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-