Доведення плагіату дисертації Соні Кошкіної не є свідченням політичного переслідування - адвокат

Укрінформ
Рішення Шевченківського районного суду Києва щодо задоволення позову заступника декана філософського факультету КНУ ім. Т.Шевченка Сергія Руденка до спеціалізованої вченої ради університету щодо скасування присвоєння наукового ступеня шеф-редактору інтернет-видання LB.ua Ксенії Василенко (Соні Кошкіній) не є свідченням політичного переслідування журналістки за професійну діяльність

Рішення Шевченківського районного суду Києва щодо задоволення позову заступника декана філософського факультету КНУ ім. Т.Шевченка Сергія Руденка до спеціалізованої вченої ради університету щодо скасування присвоєння наукового ступеня шеф-редактору інтернет-видання LB.ua Ксенії Василенко (Соні Кошкіній) не є свідченням політичного переслідування журналістки за професійну діяльність.

Про це у коментарі для УКРІНФОРМу сказав адвокат позивача Іван Герасименко.

«Заяви Соні Кошкіної про якесь політичне переслідування і так далі - це намагання видати бажане за дійсне. Оскільки рішення суду базується виключно на положенні про «Порядок присудження наукових ступенів і вчених звань», тому жодного зв'язку із політикою тут шукати не треба і політичного переслідування також», - сказав Герасименко.

За словами адвоката, суд виходив з того, що в дисертації знайдено багато прикладів плагіату: «Це підтверджено спеціалізованою вченою радою Національного педагогічного університету ім. Драгоманова. Міністерство освіти надало висновок на 20 сторінках, де в порівняльній таблиці із 18 сторінок наведені приклади плагіату дисертації Соні Кошкіної».

Окрім того, на переконання Івана Герасименка, журналістка просто намагається викривити факти і неправильно тлумачить рішення суду. «Оскільки повний текст рішення, за законом, стане відомий лише через 5 днів, тобто в середу, 21 листопада, то усі її коментарі з приводу того, що рішення суду базується на відсутності у дисертації наукової новизни, просто не відповідають дійсності», - резюмував він.

Нагадаємо, 16 листопада Шевченківський районний суд Києва задовольнив позов заступника декана філософського факультету КНУ ім. Т.Шевченка Сергія Руденка до спеціалізованої вченої ради університету щодо скасування присвоєння наукового ступеня шеф-редактору інтернет-видання LB.ua Ксенії Василенко (Соні Кошкіній).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-