В Одесі відзначають День партизанської слави

В Одесі відзначають День партизанської слави

Укрінформ
З метою увічнення памяті та вшанування подвигу партизанів і підпільників у роки Великої Вітчизняної війни у суботу в Одесі пройшла урочиста церемонія покладання квітів до пам’ятника Невідомому матросу на Алеї славі у Центральному парку культури та відпочинку ім

З метою увічнення памяті та вшанування подвигу партизанів і підпільників у роки Великої Вітчизняної війни у суботу в Одесі пройшла урочиста церемонія покладання квітів до пам’ятника Невідомому матросу на Алеї славі у Центральному парку культури та відпочинку ім..Т.Г.Шевченка, а також до пам‘ятної плити у Сквері партизанської слави.

У заході взяли участь керівники Одеси та області, представники ветеранських організацій, партизанського і підпільного руху, громадськості.

За свідченням старожилів та краєзнавців, головною базою розгортання підпільно-партизанської боротьби у роки війни стали одеські катакомби. У місті та на його околицях у різний час було створено п’ять партизанських загонів та 45 підпільних груп. Серед них – два розвідувально-диверсійні загони на чолі з В.Молодцовим (Бадаєвим), які налічували десятки чоловік. Аналогічні групм діяли майже в усіх районах обласного центру. Під час звільнення Одеси партизани врятували дамбу на північній околиці і завадили затопленню водами лиману робітничого передмістя – Пересипу.

Згідно з розпорядженням міського голови Одеси Олексія Костусєва понад півсотні колишніх партизан отримали одноразову допомогу в розмірі тисячі гривень. У школах міста пройшли тематичні години, а у бібліотеках - виставки, присвячені партизанському і підпільному руху в період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 рр. Юні одесити також зустрілися з ветеранами-учасниками партизанського і підпільного руху, відбулися тематичні бесіди та вікторини.

Володимир Новак, ОДЕСА, 22 вересня 2012 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-