Лондонський "Біг Бен" перейменували

Укрінформ
Знамениту "Годинникову башту" Лондона, більш відому під неофіційною назвою "Біг Бен" у середу перейменували у "Башту Єлизавети" на честь "діамантового" ювілею нинішньої королеви Британії Єлизавети ІІ, повідомляє AP

Знамениту "Годинникову башту" Лондона, більш відому під неофіційною назвою "Біг Бен" у середу перейменували у "Башту Єлизавети" на честь "діамантового" ювілею нинішньої королеви Британії Єлизавети ІІ, повідомляє AP.

"Знамениту "Годинникову башту" британського парламенту було офіційно перейменовано на честь королеви Єлизавети II", - йдеться у повідомленні.

З нагоди перейменування було проведено офіційну церемонію, у ході якої спікер Палати общин Джон Беркоу відкрив нову іменну дошку для "Башти Єлизавети".

Як повідомляє Бі-бі-сі, ініціатива про перейменування Біг Бена виходила від члена консервативної партії Тобіаса Еллвуда "на знак визнання безперервної 60-річної служби її Величності". Ініціативу підтримала більшість членів британського парламенту, і схвалила (26 липня) спеціально створена комісія Палати общин з питання перейменування башти.

"Башта Єлизавети" була збудована у 1859 році і входить до комплексу Вестмінстерського палацу, де засідає британський парламент. В історії країни це другий випадок перейменування будов палацового комплексу. У 1860 році під час реконструкції палацу західна башта, в той час "Башту Короля", було перейменовано на "Башту Вікторії" на честь довгого 63-річного правління королеви Вікторії.

Як раніше повідомляв УКРІНФОРМ, 16 червня у Лондоні відбувся традиційний щорічний парад з нагоди 60-річчя правління королеви Єлизавети II. Офіційно "діамантовий ювілей" правління Її Величності було відзначено серією масштабних заходів. Королева Єлизавета II вступила на британський престол у 1952 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-