Чи є народ єдиним джерелом державної влади в Україні?

Чи є народ єдиним джерелом державної влади в Україні?

Укрінформ
25 жовтня о 12.00 відбулося засідання "круглого столу" на тему: "Пряме народовладдя – єдиний шлях до кардинальних прогресивних змін в країні". (Зала 1)

Організатор: Народні збори України.

Учасники: Микола Маломуж - голова Вищої Ради народних зборів України, генерал армії України; Василь Шевченко - керівник Центрального штабу Народних зборів України та голови Рад Народних зборів областей України (на сьогодні Народні збори вже створені у 18 областях).

Були запрошені: українські політичні і громадські діячі, науковці, керівники громадсько-політичних об’єднань, політичних партій, творчих спілок, молодіжних організацій, провідних галузей економіки, бізнесу, АТО, волонтери та інші.

Підсумкові матеріали:

Маломуж переконаний, що лише народовладдя - єдиний шлях до кардинальних прогресивних змін в Україні

Народні збори України, які відзначають першу річницю створення, наразі уже діють у 18 областях держави.

Про це заявив голова Вищої ради Народних зборів України, генерал армії України Микола Маломуж під час круглого столу в Укрінформі.

"Ми сьогодні розпочинаємо не просту прес-конференцію, а ми говоримо навіть про свято, пов’язане із першою річницею створення Народних зборів України. Це свято народовладдя, тому що пов’язане з тим, як розбудовує народ своє життя, свою владу, своє майбутнє, як генеруються кращі сили для цього, і що треба зробити для цього нам - реальним господарям землі, але це повинно проходити через ту модель, яка забезпечує реальне народовладдя. Будемо очолювати мирні процеси, демократичні, у рамках Конституції, але зміни будемо творити ми - Народні збори України", - сказав Маломуж.

За його словами, модель народовладдя наразі проходить процес становлення, але саме вона має перспективу, аби народ став реальною нацією і самостійно вирішував, як жити у селі, місті, області і в цілому у державі.

"Нам треба було намітити той стратегічний шлях, який би привів до системних змін, у першу чергу в наших головах. Тобто, у нашій культурі, ментальності, баченні, як ми повинні жити і для цього сформувати відповідні механізми. Ніхто за нас - ні президенти, ні урядовці цього не зроблять, поки ми не станемо господарями у себе в селі, селищі, місті і на всеукраїнському рівні. Сьогодні ми говоримо про те, що цей рух якраз розпочався. Це рух якісних змін у суспільстві. Виходячи з тих проблем, які ми сьогодні бачимо, відповідно зароджуються нові сили, які не скорилися ні зовнішньому агресору, ні внутрішній корупції, ні безкультур’ю", - підкреслив він.

Маломуж розповів, що рівно рік тому представники 139 всеукраїнських громадських організацій, які представляють практично усі регіони держави, об’єдналися у Народні збори України. Усі ці люди мають новітнє бачення розвитку суспільства і держави.

"Керівники держави взяли на себе зобов’язання: і в стратегічному форматі, і в форматі відновлення миру, у форматі нової економіки, боротьби з корупцією, формуванні народних правоохоронних органів, які б дали реальну боротьбу з злочинністю, але цього не відбулося. Ми сьогодні говоримо про мир і безпеку, але бачимо, що ситуація зайшла у глухий кут. Навіть останні зустрічі у Берліні показали, що нових підходів і реального виходу немає, і практично йде потужний тиск на Україну щодо виконання Мінських угод, і досить часто в інтересах Російської Федерації. Але, не даючи модель виходу із ситуації, а даючи модель здачі територій, консервації конфлікту і формування дестабілізуючого фактору на своєму рівні", - зауважив Маломуж.

Таким чином, на переконання голови Вищої ради НЗУ, наразі перед народом України постає завдання ефективно проводити самоорганізацію і відпрацьовувати модель контролю влади. Так, Народні збори уже відпрацювали формат нової економічної політики України, нову модель безпеки і оборони, аграрного сектору, а також розробили програми щодо боротьби зі злочинністю. На цю тему зараз готується низка форумів.

В Україні з’явиться Народна Конституція - Маломуж

Народні збори України розробили нову модель Конституції, яка матиме назву Народної і буде прийнята на Всенародному референдумі.

Про це заявив голова Вищої ради Народних зборів України, генерал армії України Микола Маломуж під час “круглого столу” в Укрінформі.

“Ми вже створили основу для розвитку народовладдя конкретних територіальних громад. Ми навіть напрацювали нову модель Конституції, яка передбачає Народну Конституцію, яка буде прийнята на Всенародному референдумі. Тобто розбудова наших територіальних громад, наших Народних зборів - це завдання номер один”, - сказав Маломуж.

За його словами, лише такі заходи дають підгрунтя для реальних змін у країні.

“Які б там вибори не проводилися, ми проведемо ті вибори, які дійсно будуть мати народну підтримку - і на рівні Верховної Ради, і на рівні територіальних громад, і на рівні Президента. Це та модель, яка замінить тіньову. Іншого формату немає”, - наголосив Маломуж.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-