Нове обличчя кордону. Експериментальна зміна методики перетину кордону у пункті пропуску

Нове обличчя кордону. Експериментальна зміна методики перетину кордону у пункті пропуску "Краківець"

Укрінформ
20 жовтня об 11.00 відбулося засідання "круглого столу" на тему: "Нове обличчя кордону. Експериментальна зміна методики перетину кордону у пункті пропуску "Краківець". (Зала 2)

Організатор: Консультативна рада Адміністрації Державної прикордонної служби.

Учасники: Олексій Ісаєв - голова консультативної ради Адміністрації Держприкордонслужби України; Юрій Федоренко - політолог; Юрій Лисюк - начальник управління прикордонного контролю та реєстрації Адміністрації Держприкордонслужби; Олег Слободян - помічник Голови Держприкордонслужби України - прес-секретар; Андрій Антоніщак - народний депутат України; Олег Петренко - народний депутат України; Олександр Палій - політолог; Ігор Козій - військовий експерт; Володимир Солов’ян - військовий експерт; Володимир Польовий - політолог; Костянтин Войтовський - головний консультант Національного інституту стратегічних досліджень; Сергій Блажевич - заступник керівника Департаменту патрульної поліції України; Роман Марцинішин - заступник Голови Консультативної ради; Анатолій Жорновой - голова ГО «Самооборона Києва».

Підсумкові матеріали:

У ДПСУ розповіли, як створюватимуть кордон європейського рівня

Державна прикордонна служба України розпочинає другий етап пілотного проекту “Нове обличчя кордону”, що направлений на зміну методики перетину кордону в пункті пропуску “Краківець” Львівської області.

Про це заявив начальник управління прикордонного контролю та реєстрації Адміністрації Держприкордонслужби Юрій Лисюк під час круглого столу в Укрінформі.

“Питання, що ми розглядатимемо, стосується пілотного проекту, який ініціює Державна прикордонна служба в рамках змін, які ми почали робити ще у 2015 році. Два невеликі підрозділи - Жуляни і Гостомель - у цьому експерименті пройшли по спрощеному варіанту. І  цього року ми хочемо продовжити ці зміни. У травні нами було досягнуто домовленості з посольством США в Україні щодо підтримки Державної прикордонної служби у рамках другого етапу проекту “Нове обличчя кордону”. Пріоритетним завданням цього заходу є продовження реформування підрозділів і органів Державної прикордонної служби з метою створення високих стандартів діяльності персоналу, з удосконаленими процедурами, що відповідають передовим європейським стандартам. Основне гасло - створимо кордон європейського зразка”, - розповів Лисюк.

За його словами, проектом передбачається набір персоналу на конкурсній основі для проходження служби у відділі “Краківець” Мостиського загону. Для координації роботи із впровадження проекту в Держприкордонслужбі створено робочу групу. Реалізація проекту має передбачати два основних етапи: набір кандидатів для заміщення вакантних посад у відділах прикордонної служби та навчання осіб з числа цивільної молоді, а також підвищення кваліфікації з числа осіб офіцерського та контрактного складу, які пройдуть відбір. Результатом реалізації проекту повинен стати інноваційний механізм реструктуризації повного переукомплектування відділів прикордонної служби, який стане базовим для подальшого реформування інших відділів.

“По-друге - це відбір патріотично налаштованого персоналу до ефективного виконання своїх посадових обов’язків з охорони кордону, здатного швидко і чітко навчатись, чесно виконувати поставлені завдання. Наступне - створення належних умов для несення служби прикордонниками у пунктах пропуску і у відділах шляхом регулювання службового навантаження на персонал, ефективного використання робочого часу, вдосконалення системи керівництва і покращення матеріально-технічного оснащення”, - підкреслив Лисюк.

Він також зауважив, що реєстрація анкет кандидатів проходитиме виключно в електронному вигляді, далі буде створено незалежну електронну базу даних кандидатів на заміщення визначених посад. Окрім проходження тестів, кандидати мають володіти англійською мовою. Процедура відбору навчання проходитиме з 27 лютого до 21 квітня 2017 року.

“Завершальний процес впровадження проекту у відділах прикордонної служби Бориспіль і Краківець перетвориться на початковий етап для інших відділів. Це така собі площадка, з якої ми по завершенню проекту будемо рухатися далі і більш широко застосовувати напрацьовані технології. Наступний крок - це авіаційні пункти пропуску і потужні пункти пропуску на західному кордоні з країнами ЄС”, - резюмував Лисюк.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-