Дні відкритих презентацій громадських практик

Дні відкритих презентацій громадських практик

Укрінформ
17 жовтня о 10.00  відбулося засідання круглого столу на тему:  "Дні відкритих презентацій громадських практик". (Зала 2)

Організатор: Департамент суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

Учасники: Марина Хонда - директор Департаменту суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації); Віктор Галета - в.о. заступника директора Департаменту суспільних комунікацій КМДА; Артур Аракелян - голова Громадської ради при Деснянській районній державній адміністрації в місті Києві; Наталія Грищенко - керівник громадської організації «Фундація «Гармонізоване суспільство»; Алла Мельник - керівник проекту «Надання послуг зменшення шкоди підліткам, які вживають наркотики, в Україні»; Ігор Завіновський - засновник Благодійного фонду «Школа Майбутнього»; Олена Полiщук  - куратор проектів Благодійного фонду «Школа Майбутнього»; Сергій Бондаренко - керівник Громадської організації «Подаруй життя».

Довідково. Формування консолідованої взаємодії влади й громади потребує постійного суспільного діалогу на засадах відкритості і прозорості. Для побудови такого діалогу Департамент суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації розпочав підготовку проекту «Дні відкритих презентацій громадських практик».

Підсумкові матеріали:

КМДА проведе два конкурси на визначення найкращих громадських організацій столиці

КМДА у рамках проекту нової програми розвитку громадянського суспільства на 2017-2019 роки планує провести два конкурси на визначення найкращих громадських організацій у Києві.

Про це під час круглого столу в Укрінформі заявив в.о. заступника директора Департаменту суспільних комунікацій КМДА Віктор Галета, повідомляє кореспондент агентства.

«Департамент (суспільних комунікацій КМДА - ред.) підходить до завершальної частини нової програми розвитку громадянського суспільства  на 2017-2019 роки і в одному з розділів, який присвячений інституціям громадянського суспільства, ми пропонуємо вперше провести два конкурси. Один конкурс буде проводитися серед ГО на визначення найкращої з них за різними напрямками. Тобто ми будемо моніторити, як ГО працюють упродовж року і визначати за певними критеріями кращі з них за напрямками», - наголосив Галета.

Інший конкурс, за його словами, буде проведений за підсумками вже 2017 року серед громадських організацій столиці. У цьому конкурсі, як підкреслив Галета, номінації, тобто окремі напрямки роботи ГО, будуть відсутні.

Він зазначив, що цей моніторинг діяльності громадських організацій важливий ще й тим, що дозволить поінформувати киян про наявність у різних районах міста ГО, які переймаються тією ж проблематикою.

Громадська рада Деснянського району Києва вимагає від Кличка зупинити будівництво багатоповерхівки біля 321 школи

Громадська рада Деснянського району Києва звернулася до мера столиці Віталія Кличка з проханням зупинити будівництво 25 - поверхової житлової будівлі біля школи № 321.

Про це під час круглого столу в Укрінформі заявив голова Громадської ради при Деснянській районній державній адміністрації в місті Києві Артур Аракелян, повідомляє кореспондент агентства.

«Я хотів би звернутися до мера Києва (Віталія Кличка - ред.) з однієї з найбільш болючих проблем, які наразі існують в Деснянському районі міста Києва. Це забудова на вулиці Драйзера, 40, поряд зі школою номер 321. Це будівництво треба зупинити», - сказав Аракелян.

Він уточнив, що стурбованість цією проблемою виникла тому, що ця забудова знаходиться надто близько до школи, і існує загроза того, що школа через це будівництво може бути пошкоджена.

 «Ця проблема в нас кричуща ще й тому, що це будівництво проводиться  безпосередньо в двох метрах від стін школи. Іноді між школою і будівництвом треба проходити боком. Якщо в п'ятдесяти метрах від школи будується будинок в 25 поверхів, то, звісно, для школи не буде нормального освітлення, норми ДБН також будуть порушені. Крани, які там стоять, висотою більше ніж 25 поверхів. Не дай Бог з ним щось станеться і вони впадуть на школу, або те ж саме відбудеться із забудовою», - наголосив Аракелян.

Він поінформував, що ця проблема вже існує давно, і, окрім того, будівництво не є законним.

«Така проблема в нас давнішня. Це будівництво незаконне по всім міркам, там нема повноцінної документації. На цьому місці мала будуватися друга черга школи і, до речі, цей забудовник взяв це місце саме з метою добудувати другу чергу школи. Але вони згодом якимсь чином змінили документацію, щоб була там багатоповерхівка, і почали будувати. Були суди, де спочатку навіть виграла влада Деснянського району. Згодом, в 2014 році, вже суди  виграли будівельники і знову продовжили будівництво»,  - додав Аракелян.

Він висловив сподівання на те, що мер Києва зверне увагу на цю проблему і зреагує на неї ефективно.

«Звертаю увагу нашого мера на цю проблему і сподіваюся, що він дослухається. Я знаю, що ті, хто створює такі проблеми, його бояться, і розраховую на  ефективну підтримку мера Києва  у вирішенні цього питання», - підкреслив Аракелян.

ГО «Подаруй життя» презентувала проект з інформування школярів про дітей з особливими потребами

Громадська організація «Подаруй життя», яка займається дітьми з особливими потребами, презентувала проект «Ти особливий», який має на меті інформувати викладачів шкіл, батьків та школярів про життя дітей з особливими потребами.

Про це на круглому столі в Укрінформі заявив керівник Громадської організації «Подаруй життя» Сергій Бондаренко, повідомляє кореспондент агентства.

«У процесі нашої діяльності ми зіштовхнулися з тим, що ні школярі, ні викладачі шкіл не готові приймати дітей з особливими потребами, що вони не розуміють насправді того, що це за діти, що таке аутизм і синдром Дауна, як з такими дітьми себе поводити. З метою виправлення цієї ситуації в школах ми готові презентувати проект «Ти особливий», який має на меті інформування школярів про дітей з особливими потребами»,- сказав Бондаренко.

Перший етап проекту, за його словами, має на меті організацію особистих зустрічей викладачів шкіл, самих школярів та їх батьків із дітьми з особливими потребами, щоб таких дітей могли приймати у школах так само, як і інших.

«В першому етапі цього проекту ми плануємо приводити до актових залів шкіл дітей з особливим потребами, щоб вони розповідали про своє життя, чого вони досягли і з якими труднощами вони зіштовхнулися. Також ми будемо проводити батьківські  зібрання і доносити до них інформацію, що у певній школі будуть  вчитися чи вже вчаться діти з особливими потребами», - наголосив Бондаренко.

Як уточнив Бондаренко, під час другого етапу ГО «Подаруй життя» має намір розмішувати в школах Києва інформаційні дошки, які роз'яснюватимуть викладачам та школярам базові факти про дітей з особливими потребами.

«Другий етап цього проекту - це інформаційні дошки, які будуть висіти у всіх школах Києва. На цих дошках буде написано, що таке синдром Дауна, ДЦП, щоб люди могли брати буклети і читати інформацію і розуміти, що ці діти такі, як і інші. Я думаю, що ми цей проект почнемо з Деснянського району», - підкреслив Бондаренко.

На його переконання, цей проект з інформування школярів про дітей з особливими потребами матиме успіх.

«Я вірю, що цей проект змінить дуже багато чого з інформування людей щодо того, що таке діти з особливими потребами і що наше підростаюче покоління дійсно буде жити  і приймати їх як рівних собі», - резюмував Бондаренко.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-