Тарифи без популізму: стан української енергетики та прогнози експертів

Тарифи без популізму: стан української енергетики та прогнози експертів

Укрінформ
13 жовтня о 14.00  відбувся експертний круглий стіл на тему: "Тарифи без популізму: стан української енергетики та прогнози експертів". (Зала 2)

Організатор: Громадська організація "Хвиля".

Захід присвячений обговоренню проблем в енергетичній галузі України, а також шляхів їх вирішення.

Мета круглого столу - розробка ефективних рішень у сфері реформування та розвитку енергетичної галузі України. Учасники проаналізують ситуацію, яка склалася на ринках електроенергії та газу,  процес формування тарифів та наявність в них корупційної складової, перспективи розвитку «зеленої енергетики» та енергозбереження в Україні.

В обговоренні взяли участь: Сергій Зуєв - переможець конкурсу на посаду керівника НЕК «Укренерго», екс-віце-президент AES Corporation в Казахстані; Андрій Герус - колишній член Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП); Андрій Фаворов - директор компанії «Енергетичні ресурси України»; Ольга Бєлькова – заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки; Володимир Майстришин  – Голова наглядової ради, Біоенергетична Асоціація України; Вадим Гламаздін – заступник генерального директора, «Центр досліджень енергетики»; Юрій Кобушко  – директор, ІГ «IMEPOWER»; Андрій Фролков  – голова Громадської експертної комісії Сумської міської ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та інвестиційної діяльності; Олександр Горлушко  – експерт з житлово-комунальних програм, ГМ «ОПОРА»; Андрій Зінченко  – керівник освітніх програм в ГО «Грінкубатор», член групи «Реанімаційний пакет реформ»; Олександр Мороз – заступник директора, Українська Енергетична компанія Енергоатом; Костянтин Батозський – директор "Агентства розвитку Приазов’я"; Юлія Содель – Національна Академія Державного Управління; Олена Шастун - Національна Академія Державного Управління.

Експерти дали відповіді на такі питання:

- Як формуються тарифи – за що ми платимо наші гроші?

- Хто і як заробляє на підвищенні тарифів?

- Скільки зараз споживачі платять на місяць? Чи обґрунтовані ці ціни?

- Як знизити тарифи?

- Що заважає зробити електроенергію в Україні дешевшою?

- Як ринок газу вплине на укріплення національної валюти та розвиток економіки?

- «Енергоефективність» та «зелена енергетика» в сучасній Україні;

- Що робити: через 5 років більшість населених пунктів України може залишитись без електроенергії?

Підсумкові матеріали:

«Зелена» енергетика займає лише 1% у загальній структурі генерації країни - експерт

Відновлювальна енергетика у структурі генерації України займає лише 1%.

Про це під час круглого столу в Укрінформі повідомив переможець конкурсу на посаду керівника НЕК «Укренерго» Сергій Зуєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Відновлювальна енергетика у структурі генерації займає лише 1%. Вона поступово зростає, але все ще дуже мала. Особливо, якщо порівняти з Німеччиною, Австрією, де цілі регіони працюють на відновлювальних джерелах», - сказав Зуєв.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-