Процедура надання адмінпослуг для кримчан

Процедура надання адмінпослуг для кримчан

Укрінформ
13 жовтня об 11.30  відбувся круглий стіл на тему: «Процедура надання адміністративних послуг для громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим». (Зала 2)

Учасники: Еміне Джапарова - Перший заступник Міністра інформаційної політики України; Оксана Михалишина - cтарший офіцер відділу паспортної роботи управління прикордонного контролю Департаменту охорони державного кордону Державної прикордонної служби України; Віталій Секретар - в. о. начальника відділу представництва інтересів громадян та держави у суді Прокуратури АР Крим; Галина Суботенко -заступник начальника відділу реєстрації та еміграції департаменту з питань громадянства, паспортизації та реєстрації Державної міграційної служби України; Володимир Вовк - заступник Департаменту захисту прав дітей та усиновлення Міністерства соціальної політики України.

У круглому столі участь також візьмуть представники чисельних громадських організацій.

В ході круглого столу були розглянуті наступні питання:

- процедура отримання паспортів дітям до 16 років після 1 січня 2017р.;

- порядок оформлення документів для дітей-сиріт;

- процедура оформлення документів для людей з обмеженими можливостями;

- можливість електронної подачі документів для мешканців окупованої території;

- можливість спрощення процедури видачі рішень суду по факту підтвердження народження або смерті тощо.

Підсумкові матеріали:

Надання адміністративних послуг жителям окупованого Криму: проблеми, пошуки, рецепти

У четвер в Укрінформі почав працювати круглий стіл на тему: «Процедура надання адміністративних послуг для громадян України, які мешкають на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим». Відкриваючи його, перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова заявила, що після окупації Криму у людей накопичилося дуже багато проблем і учасники круглого столу мають окреслити їх і знайти рецепти вирішення.  

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За два з половиною роки відтоді, як Крим був анексований, виявилося дуже багато проблем. Ніхто не знає на них очевидної відповіді, тому що ні в Україні, ні в Європі, ні у світі ніхто не був готовий до анексії Криму. Наше завдання сьогодні - самим шукати конструктив, визначати проблему і знайти рішення", - сказала Джапарова.

У рамках круглого столу розглядалися питання про процедуру забезпечення паспортами дітей до 16 років після 1 січня 2017 року, про порядок оформлення документів для дітей-сиріт, про процедуру оформлення документів для людей з обмеженими можливостями, а також можливість електронного подання документів для жителів окупованої території і можливість спрощення процедури видачі рішень суду на підтвердження факту народження або смерті.

За словами заступника директора Департаменту захисту прав дітей та усиновлення Міністерства соціальної політики України Володимира Вовка, на початок анексії півострова в Криму мешкали 4323 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської опіки, у Севастополі таких дітей 672.

Нині, наголосив Вовк, на материковій Україні знаходиться 60 дітей цієї категорії.

"Серед дитячих будинків, які виїхали з Криму, є два будинки сімейного типу, чотири прийомні сім'ї, але більша частина дітей залишається на окупованій території. Жодну з них ми не зняли з первинного обліку, вони досі є в нашій електронній базі даних, але її дія в Криму тимчасово припинена, тому підтверджень, де зараз ці діти, чи залишаються вони в інтернатах або прийомних сім'ях, немає", - розповів Вовк.

Він наголосив, що за останній рік Міністерству соціальної полики вдалося оперативно внести зміни у базові документи відомства, завдяки чому змогли врегулювати питання усиновлення дітей-сиріт, які прибували з Криму на материкову Україну іноді навіть без супроводу, а також спростити процедуру взяття дітей-сиріт на облік з метою надання їм необхідного статусу і соціальної допомоги через неможливість батьківської опіки у зв'язку з окупацією Криму.

Заступник начальника відділу реєстрації та еміграції Департаменту з питань громадянства, паспортизації і реєстрації Державної міграційної служби України Галина Субботенко під час виступу повідомила, що в результаті їх роботи з громадянами України, які мешкають в Криму, відомством надано 80,5 тисячі адміністративних послуг. З них близько 9 тисяч становить видача паспортів громадянина України, 20 тисяч - вклеювання фотографій в паспорти українців після досягнення 25-ти і 45-ти років, 50 тисяч - обмін паспортів громадянина України для виїзду за кордон і понад 1700 - видача проїзних документів дітям.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-