Афера на мільярд

Афера на мільярд

Укрінформ
2 березня о 10.00 відбулася прес-конференція на тему: «Найбільша земельна афера столиці: знайдено нові корупційні документи». (Зала 1).

Організатор: Володимир Тищенко

У заході взяли участь: Андрій Скіпальський - експерт Реанімаційного пакету реформ;  Ірина Федорів - журналіст, захисник Біличанського лісу; Юрій Левченко - народний депутат України;  Олександр  Дядюк - правозахисник; Володимир Тищенко - відеоблогер.

Довідково. 24 лютого у Вищому адміністративному суді України під час засідання по справі Біличанського лісу з’явилися нові докази, що підтверджують факти корупції з боку вищих посадових осіб Міністерства оборони України та Київради. З цього приводу прокуратура порушила кримінальну справу.

Боротьба за збереження Біличанського лісу – зелених легень Києва триває вже більше 10 років. У 2007 році Київрада Черновецького безкоштовно передала одіозному олігарху 147 га природного парку вартістю в понад мільярд гривень. 

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Підсумкові матеріали:

Активісти готують позов до ВСУ щодо повернення Києву 147 гектарів Біличанського лісу

Активісти готують позов до Верховного суду України щодо оскарження рішень Вищого адміністративного суду і Вищого господарського суду, які підтвердили правомірність виділення землі Київрадою під забудову у Біличанському лісі.

Про це під час круглого столу в Укрінформі повідомив народний депутат України Юрій Левченко.

"Ми зараз вже детально вивчаємо рішення Вищого господарського суду України на предмет того, що можна було б подати апеляцію до Верховного суду України і працюємо спільно з прокуратурою. Ми будемо писати звернення в прокуратуру і вимагати, щоб прокуртатура так само подала звернення в ВСУ", - сказав Левченко.

Крім того, наразі готується звернення до Національного антикорупційного бюро України та до Вищої ради юстиції щодо перевірки дій суддів, які приймали рішення по Біличанському лісу.

Нардеп нагадав, що ще в 2009 році Київська міська рада Черновецького повністю безкоштовно передала в приватну власність фіктивному житлово-будівельному кооперативу регіонала Василя Хмельницького 147 га землі  Біличанського лісу в місті Києві.

Він зазначив, що громаді вдалося оскаржити це рішення і виграти справу в адмінсуді.

"Завдяки тиску громадськості вдалося забезпечити законне рішення Апеляційного адміністративного суду, який скасував рішення Київської міської ради щодо виділення цієї земельної ділянки, базуючи своє рішення на тому, що Київрада взагалі не мала права приймати таке рішення, адже на цій земельній ділянці були і є житлові будинки", - зауважив він.

24 лютого Вищий адміністративний суд України під час судового засідання скасував рішення суду апеляційної інстанцій, яким було визнано незаконне рішення Київради про виділяння 147-ми гектарів Біличанського лісу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-