Сучасні моделі співпраці преси і судових установ

Сучасні моделі співпраці преси і судових установ

Укрінформ
15 лютого о 14.00 відбулося засідання "круглого столу" на тему: «Взаємодія ЗМІ із судами. Сучасні моделі співпраці». (Зала 2)

Організатор: Проект Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Справедлива, незалежна та відповідальна судова влада України».

Учасники: Олександр Сасевич - суддя Львівського окружного адміністративного суду, Голова комітету Ради Суддів України з питань комунікації (в тому числі ЗМІ), кандидат юридичних наук, заступник голови Регіональної керівної групи з розвитку регіонального діалогу з питань судової реформи у країнах Східного партнерства; Лариса Зуєва - суддя Одеського апеляційного адміністративного суду, кандидат юридичних наук, викладач Одеського регіонального відділення Національної школи суддів України; Сорен Сандерстроп - медіа аналітик Консультативної Місії Європейського Союзу.

Метою заходу є обмін досвідом українських журналістів з національними та іноземними експертами для налагодження в подальшому конструктивного діалогу та співпраці ЗМІ з судами. Круглий стіл є першим в низці просвітницьких заходів на тему «Зв’язки з громадськістю в судах», організованих Проектом Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Справедливе правосуддя». Він відбудеться напередодні тренінгів для суддів-спікерів, які будуть проведені 16 та 17 лютого в Києві.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Підсумкові матеріали:

Консультативна Місія Європейського Союзу хоче співпрацювати з українськими судами

Взаємодія судів із медіа, сучасні моделі співпраці.

Під таким гаслом в Укрінформі відбувся круглий стіл, метою якого є обмін досвідом українських журналістів з національними та іноземними експертами для налагодження в подальшому конструктивного діалогу та співпраці ЗМІ з судами.

"Метою заходу є обмін досвідом українських журналістів з національними та іноземними експертами для налагодження в подальшому конструктивного діалогу та співпраці ЗМІ з судами. Круглий стіл є одним із перших у низці просвітницьких заходів на тему "Зв'язки з громадськістю в судах", організованих Проектом Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) "Справедливе правосуддя", - сказала заступник керівника Проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) "Справедливе правосуддя" Наталія Петрова.

За її словами, восени минулого в Харкові вже було проведено круглий стіл на правову тематику "Взаємодія представників мас-медіа із судами. Сучасні моделі співпраці преси і судових установ у США та країнах Європи", а також тренінг "Зв'язки з громадськістю в судах". "Тепер тренінги для суддів-спікерів відбудуться в Києві. Вони заплановані на 16-17 лютого", - зазначила Петрова.

У свою чергу медіа-аналітик Консультативної Місії Європейського Союзу Сорен Сандерстроп звернув увагу насамперед на необхідність побудови двостороннього діалогу на шляху судової реформи. "З часом кількість співробітників, які працюють у нашій місії, збільшуватиметься. В Україні вони співпрацюватимуть із правоохоронними органами, органами правосуддя, а також працюватимуть у сфері цивільної безпеки. Крім того, ми плануємо залучати в межах нашої місії додаткових експертів з питань стратегічних комунікацій. Все це ми робимо задля діалогу з українськими органами влади", - сказав Сандерстроп.  

Він підкреслив, що неможливо забезпечити справедливе та ефективне правосуддя без його відкритості та гласності. "Цього потребують сучасні демократичні стандарти правосуддя", - зазначив аналітик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-