Обговорення програми розвитку Києва

Обговорення програми розвитку Києва

Укрінформ
12 жовтня  о 14:00  відбувся круглий стіл на тему:  «Відкрите обговорення програми розвитку Києва, яку пропонує чинна київська влада». (Зала 2)

Відео з прес-конференції:

Фото Укрінформ

Організатори: Укрінформ, член правління Громадського об'єднання «Всеукраїнська асоціація молодіжних жітлово-будівельних кооперативів» Надія Войтушенко.

В роботі круглого столу  взяли участь: Павло Білоножко - лідер ГО "Інформаційний майдан"; Надія Войтушенко - член правління ГО “Асоціація молодіжних житлово-будівельних кооперативів; Олександр  Лібанов - директор Київського лівобережного центру для ВІЛ-інфікованих дітей та молоді; Курилко Андрій - експерт з питань благоустрою; Марина Помазанова - адвокат, правозахисник, лідер ГО “Інформаційний Майдан”;  Андрій Турій - адвокат, правозахисник, громадський діяч; Борис Лавренюк - голова Української координаційної ради з розвитку освіти; Андрій Хома - голова Української координаційної ради; Валерій Пильгун  - заступник голови Громадської ради Міністерства молоді і спорту України; Андрій Неліпа -  голова Асоціації рибалок.

Підсумкові матеріали:

Експерти радять Кличку більше уваги приділяти питанням підтримки молоді

Столичній владі варто впритул підійти до розв'язання питань, пов'язаних із підтримкою молоді.

Таку думку висловив заступник голови громадської ради Міністерства молоді і спорту України Валерій Пильгун  під час засідання круглого столу в Укрінформі.

«Міська влада має створити умови молодій людині для самореалізації», - сказав експерт, відзначивши, що передусім столичній владі варто попрацювати над утворенням  Київського молодіжного центру, який би відповідав європейським стандартам. Необхідно подумати й над іншими проектами, що сприятимуть розкриттю молоді саме в рідному місті, оскільки на сьогодні ситуація складається так, що Європа, розуміючи, наскільки великий потенціал криється в українських хлопцях та дівчатах, завдяки своїм програмам запрошує їх до себе, «таким чином «вимиваючи» з Києва найкращих молодих людей, запрошуючи їх спочатку на навчання, а потім уже й на роботу».

«Реалізація ініціатив та ідей молоді має стати головною. Необхідно запровадити прозорий механізм фінансування проектів молодіжних та дитячих  організацій на постійній основі», - сказав Пильгун, відзначивши, що в цій сфері якраз відбувається велика корупція.  

Низько оцінює здобутки чинної київської влади у напрямку підтримки молоді  лідер ГО "Інформаційний майдан" Павло Білоножко: «Вважаю, що молодіжна політика в Києві провалена. Майже ніхто з професіоналів у КМДА питання та проблеми молоді не вирішує взагалі. Я офіційно це говорю, що ніхто цими питаннями не займається».

Він обурився ситуацією, що складається з кількістю безкоштовних гуртків для дітей та клубів. «У місті  донедавна їх було 184. Я вам кажу, що вони або в оренді, або вже давно продані,  або відбувається прихована оренда, коли  місто дотує їх, сплачуються зарплати, а люди фактично там заробляють гроші. І ніхто цим питанням на займається», - зазначив Білоножко.

Як наголосив експерт з питань благоустрою Андрій Курилко, критичною нині є ситуація зі станом дитячих та спортивних майданчиків, оскільки більшість із них залишилася у спадок ще з радянських часів, а якісних нових ніхто не будує.  «Ми не можемо дітей привчати до спорту в таких умовах. Треба раз і назавжди завершити з радянськими часами та знести все і поставити нові сучасні дитячі та спортивні майданчики. Нехай наші хлопці грають у футбол, баскетбол або в усе те, що їм подобається на сучасному рівні», - сказав Курилко.

Кличку закидають, що він недостатньо використав свою славу для залучення інвестицій у Київ

Київський міський голова Віталій Кличко зробив недостатньо для того, щоб залучити іноземні інвестиції для розвитку столиці України, зважаючи на свою славу та особисті знайомства з керівництвом багатьох міст та країн світу. Таку думку висловив адвокат, правозахисник Андрій Турій під час засідання круглого столу в Укрінформі.

«Наш чинний мер -  всесвітньо відома людина, яка фактично не використала свою славу на користь міста. Він має особисті контакти з віце-президентом США Джо Байденом, є ділові відносини з Ангелою Меркель. Але він не використав ці можливості для залучення інвесторів у Київ», - сказав Турій.

Як нагадала член правління ГО “Асоціація молодіжних житлово-будівельних кооперативів" Надія Войтушенко, напередодні минулих виборів Кличко обіцяв киянам створити сприятливі умови для ведення бізнесу, для інвестиційного прориву. «Тут одне виникає запитання, де ці інвестиції?» - сказала вона.

За словами Войтушенко,  останнім часом у рейтингу найкращих міст світу Київ «упав» із 70 позиції на 134, а всього їх 140.

«При всій повазі до чемпіона світу Віталія Кличка, до управління він не має жодного відношення", - сказав голова Української координаційної ради Андрій Хома, відзначивши, що багато в чому меру заважає та  величезна корупційна чиновницька машина в КМДА, яка бажає задовольняти власні апетити, а не працювати на розвиток міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-