Надання держустановам інструменту для медіа-досліджень

Надання держустановам інструменту для медіа-досліджень

Укрінформ
7 жовтня  о 10:00 відбувся круглий стіл на тему: «Надання державним установам інструменту для медіа-досліджень». (Зала 2)

Відео з прес-конференції:

Фото Укрінформ

Організатор: Укрінформ, Міністерство інформаційної політики.

У заході взяли участь: Артем Біденко - заступник Міністра інформаційної політики України; Дмитро Золотухін - радник Міністра інформаційної політики; Лариса Мудрак - незалежний медіа-експерт, модератор

Олександр Модлинський - завідувач відділу моніторингу ЗМІ та аналітики Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю Кабінету Міністрів України; Сергій Томіленко - в.о. голови Національної спілки журналістів України, Руслан Бортнік - директор Українського інституту аналізу та менеджменту політики; Олександр Маріковський - керуючий партнер Центру контент-аналізу; Сергій Даниленко - доктор політичних наук, доцент Київського Національного університету ім. Тараса Шевченка; Сергій Нестеренко - консультант з інформаційно - психологічної безпеки; представники прес-служб Міністерств.

Підсумкові матеріали:

Державні установи отримали інструмент для медіа-досліджень - проект МІП та Центру контент-аналізу

Органи державної влади відтепер мають інструмент оцінки ефективності взаємодії зі ЗМІ. Це забезпечить безкоштовний доступ до моніторингової онлайн-платформи "Медіатека", який дасть змогу робити контент-аналіз публікацій ЗМІ, в яких вони згадуються.

На цьому наголосив керуючий партнер Центру контент-аналізу Олександр Маріковський під час презентації спільного проекту Міністерства інформаційної політики та Центру контент-аналізу в Укрінформі.

 "Це перша сходнка на шляху розвитку державних комунікацій. Центр готовий навчити прес-служби органів державної влади робити контент-аналіз і безкоштовно забезпечити доступ до бази даних "Медіатека". Основна мета контент-аналізу - забезпечити, щоб ваша державна установа сприймалася громадськістю як така, що заявляє про реформи і виконує ці реформи, тобто щоб ця комунікація була ефективною", - сказав Маріковський.

Він додав, що на основі платформи планується об'єднати прес-служби відомств, щоб і далі розвивати і вдосконалювати систему "Медіатека". Вже протягом найближчого часу буде налаштовано інструмент, який дозволить максимально ефективно їм комунікувати.   

Як підкреслив заступник міністра інформаційної політики України Артем Біденко, моніторинг, контент-аналіз - це можливість правильно визначати проблему, оптимізувати інструменти для її вирішення.

"Сьогодні ми оперуємо поняттями проблем, викликів, загроз. Тому без моніторингу, без якісної аналітики проводити реформи буде надзвичайно складно. Всі відомства користуються інструментами моніторингу і аналізу. І їхня уніфікація дозволяє вирішити дуже багато проблем внутрішнього характеру і після цього - почати реалізовувати ті реформи, які на часі, які потрібні", - сказав Біденко.

Як додав директор Українського інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортнік, Україна нині має об'єктивні проблеми - недостатність ресурсів для формування ефективної сучасної інформаційної політики та неспроможність на ті заробітні плати, які пропонує держава, залучити фахівців до цієї інформаційної роботи.

"Тому цей продукт, який пропонують Міністерство інформаційної політики та Центр контент-аналізу, - певним чином такий собі аутсорсінг важливої функції моніторингу, замірювання температури в інформаційному середовищі, - є на сьогодні хорошим виходом із ситуації безгрошів'я і відсутності належних ресурсів для органів державної влади", - сказав він.

Водночас незалежний медіа-експерт Лариса Мудрак наголосила, що цей проект дозволить налаштувати системний інструмент вимірювання ефективності роботи прес-служб державних органів, а найголовніше - він є платформою для їх об'єднання і спільної оцінки ефективності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-