Місцеві вибори: перезавантаження

Місцеві вибори: перезавантаження

Укрінформ
8 жовтня о 14.00  відбувся  круглий стіл: "Місцеві вибори: перезавантаження. Рецепти покращення економічної та політичної ситуації в Україні". (Зала 2)

Відео з прес-конференції:

Фото Укрінформ

Організатори: Укрінформ, Аналітичне інтернет-видання «Politeka».

Учасники: Олександр Квіташвілі  - Міністр охорони здоров`я; Олександра Павленко - перший заступник Міністра охорони здоров`я; Тетяна Попова - заступник Міністра інформаційної політики; Юрій Атанов - політолог, директор Аналітичного інтернет-видання «Politeka»; Вадим Карасьов - політолог, політтехнолог, аналітик, директор ПП «Інститут глобальних стратегій»; Володимир Фесенко - політолог, голова правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента», кандидат філософських наук, доцент політології; Костянтин Бондаренко - політолог, журналіст, кандидат історичних наук; Віталій Бала - політолог, директор Агентства моделювання ситуацій; Максим Яковлєв - політолог, доцент Києво-Могилянської академії; Сергій Таран -  політолог, співзасновник та голова Правління Центру соціологічних та політологічних досліджень "Соціовимір", директор Міжнародного інституту демократій (Україна); Тарас Пастух - Об'єднання «Самопоміч»; Любомир Зубач - Об'єднання «Самопоміч»; Олег Бондарчук - ВО «Свобода»; Іван Крулько -  ВО «Батьківщина», Голова підкомітету з питань державного фінансового контролю та діяльності Рахункової палати Комітету Верховної Ради України з питань бюджету.

Підсумкові матеріали:

МІП не включатиме журналістів до санкційного списку - Попова

Міністерство інформаційної політики не включало жодного журналіста у санкційний список, який викликав резонанс у суспільстві, і не має наміру робити це зараз.

Про це заявила заступник міністра інформаційної політики Тетяна Попова під час засідання «круглого столу» в Укрінформі, передає кореспондент агентства.

«Я дуже сподіваюся, що ми залучимо «Стоп-фейк», «Телекритику» та інші громадські об`єднання, і на основі їхніх напрацювань буде зроблено цей список. Але це не буде список, запропонований Міністерством, це має бути список, запропонований тими, хто професійно працював з фейками російської пропаганди», - сказала Попова.

Вона запевнила присутніх у тому, що МІП при формуванні першого санкційного списку відмовилося брати участь в цьому. «Той список, який викликав такий резонанс, був складений не нами і затверджений не нами», - наголосила чиновниця.

Вона висловила свою особисту позицію стосовно санційних списків журналістів,  які існують у таких країнах, як  Єгипет, Сирія, Іран. «Ми точно не тримаємо курс на Близький Схід. Ми хочемо у Європу. Позиція ОБСЄ з цього приводу є дуже принциповою, бо журналістів, робота яких просто не подобається владі, там бути не може», - зазначила Попова.

Нагадаємо, 16 вересня Президент України Петро  Порошенко своїм указом увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 2 вересня щодо застосування санкцій проти фізичних та юридичних осіб, відповідальних за здійснення злочинної діяльності проти України. До санкційного списку потрапили 44 журналісти та блогери, а також публіцисти, редактори та ведучі. Поруч з російськими журналістами-пропагандистами, а також співробітниками просепаратистських ЗМІ в списку фігурували троє журналістів британської корпорації BBC, троє іспанських журналістів та публіцист німецького видання Die Zeit.

Тоді Незалежна медіапрофспілка України та Національна спілка журналістів України, які входять до Міжнародної федерації журналістів, просили Президента надати роз'яснення щодо включення низки міжнародних журналістів до цього списку. Міжнародна неурядова організація "Комітет захисту журналістів" закликала українську владу виключити їхні імена із санкційного списку.

17 вересня при Міністерстві інформаційної політики була створена робоча група з напрацювання пропозицій, що відкоригують список представників ЗМІ, які підпадатимуть під санкції. До складу групи були включені народні депутати України, члени Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики, члени Експертної ради при МІП.

У МІП сподіваються, що до кінця тижня роботу журналістів в АТО буде полегшено

Заступник міністра інформаційної політики (МІП) України Тетяна Попова розраховує на те, що до кінця цього тижня проблемні питання, пов'язані з порушенням прав журналістів у зоні проведення антитерористичної операції, будуть вирішені.

Про це вона сказала під час засідання «круглого столу» в Укрінформі у четвер.

«Я сподіваюся, що до кінця цього тижня ми отримаємо деяке покращення роботи журналістів, чи хоча б повернення до тих стандартів, які я вводила, коли там перебувала», - сказала Попова.

Вона нагадала, що наприкінці вересня в Мінінформполітики було утворено робочу групу, яка займається вирішення проблем щодо роботи ЗМІ в зоні АТО. До її складу увійшли представники Міністерства оборони України, Генерального штабу ЗСУ, журналісти та незалежні медіа організації. «Останнім часом прес-центр АТО не допомагає в деяких секторах працювати журналістам,  а скоріше, заважає. Ми ініціювали обговорення цієї проблеми та провели його», - додала заступник міністра.

Нагадаємо, перше засідання робочої групи щодо роботи журналістів у зоні проведення антитерористичної операції відбулося 30 вересня. Члени групи спрямували свої зусилля на те, щоб напрацювати дієвий механізм для здійснення безперешкодної журналістської діяльності в АТО.

Передумовою для створення робочої групи став «флешмоб» журналістів у соціальних мережах проти обмежень з боку керівництва штабу АТО на висвітлення і зйомку важливих подій на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-