Енергетики вже повернули світло 95% споживачів після нічної атаки дронів

Енергетики вже повернули світло 95% споживачів після нічної атаки дронів

Укрінформ
Енергетики відновили електропостачання 95% споживачів, які знеструмлювалися у трьох областях через атаку дронами у ніч на 22 травня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК «Укренерго» у Фейсбуці.

«Знеструмлювались понад 518 тисяч споживачів в Сумській області, а також споживачі в окремих районах Харківщини та Чернігівщини. Станом на ранок відновлено енергоживлення 95% споживачів в усіх трьох областях», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відновлювальні роботи тривають.

Читайте також: Німеччина передала українським енергетикам вже понад 1,4 тисячі тонн гумдопомоги

Через бойові дії упродовж 21 травня та вранці 22 травня знеструмлювалися споживачі у п'яти областях, частину вже вдалося заживити, повідомляє Міністерство енергетики.

Зокрема, на Сумщині через обстріли залишилися без світла близько 518 тисяч абонентів, усіх заживлено. Крім того, вночі внаслідок удару по Сумській області порушувалося електропостачання споживачів Харківщини - енергетики вже також повернули їм електропостачання.

Минулої доби знеструмлювалися майже 8 тисяч споживачів у 14 населених пунктах Дніпропетровщини, з них 265 абонентів – через бойові дії. На ранок майже всіх заживлено. На Донеччині через обстріли було знеструмлено 13,4 тисячі абонентів, на Чернігівщині - 296 абонентів.

Читайте також: Укренерго: Наявних обсягів електрики достатньо для всіх споживачів

Всього на ранок 22 травня через бойові дії залишаються без електропостачання 6,7 тис. споживачів на Сумщині, 49,1 тис. - на Донеччині, 37,4 тис. - на Харківщині, понад 1,5 тис. - на Чернігівщині. У Херсоні без світла понад 3 тисячі абонентів, в області - 25,8 тис.

Через технологічні причини без електропостачання - 1017 абонентів на Київщині.

Як повідомлялося, Сили протиповітряної оборони цієї ночі збили над Сумською областю сім дронів Shahed. Однак внаслідок атаки постраждали енергетичні об'єкти Шостки та Конотопа.

Фото: Олександр Гіманов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-